[1732], Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων …   Leave a comment

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων

Από την Guardian,
English text :/The Antikythera Mechanism…[ 2738 ],

Πριν από δύο χρόνια, ένα έγγραφο που δημοσιεύτηκε στο Nature περιγράφει τη λειτουργία του  παλαιότερου γνωστού επιστημονικού υπολογιστή, μια συσκευή που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα περίπου 100 π.Χ.. Ανακτήθηκε το 1901 από ένα ναυάγιο κοντά στο νησί των Αντικυθήρων, ο μηχανισμός αυτός είχε χάσει και άγνωστο για 2000 χρόνια. Χρειάστηκε ένας αιώνας για τους επιστήμονες να κατανοήσουν το σκοπό του που είναι ένα αστρονομικό ρολόι που καθορίζει τις θέσεις των ουράνιων σωμάτων με εκπληκτική ακρίβεια. Το 2010, ένα πλήρως λειτουργικό αντίγραφο κατασκευάστηκε από την  Lego.

Χορηγός ήταν η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Επιστήμης , μια νέα διαίρεση των εκδοτών της Macmillan που παρέχει τεχνολογικές λύσεις για τους ερευνητές.

Για όσους από εσάς, όπως εγώ, θέλουν να μάθουν περισσότερα για αυτό το αρχαίο υπολογιστή, εδώ είναι μια τηλεοπτική συνέντευξη και  τα έγγραφα που οι επιστήμονες εδωσαν  για την εξέταση αυτής της συσκευής.

Μετά από πολλή μελέτη, μια ομάδα επιστημόνων διαπίστωσε ότι ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων θα μπορούσε να προβλέψει τις εκλείψεις, και ότι είχε μια γραμμή να καταγράφει τις ημερομηνίες των αρχαίων Ολυμπιάδων.

Το  2000-ετων  κουτί των περίπλοκων  γραναζιών (gearwork )προσφέρει μια γεύση από την  προηγμένη μηχανική του ελληνικού κόσμου. Η ομάδα συζητά τα αποτελέσματα τους εδώ, σε αυτό το βίντεο:

Μέρος 1:

Μέρος 2:

* Αυτά τα βίντεο είναι από τις 11 Δεκεμβρίου 2008 (μέρος 1 και 2).

Posted February 24, 2012 by NearchusGr in Τεχνολογια

Leave a comment