[1793],Σηματισμός υπηρεσιακής εκλογικής κυβέρνησης…   Leave a comment

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για το σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης

  • Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012 08:49
  • ΕΘΝΟΣ-ΒΗΜΑ
Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για το σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης

Συνεδριάζει σήμερα στις 13:00 το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, με τη συμμετοχή όλων, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, για το σχηματισμό υπηρεσιακής εκλογικής κυβέρνησης η οποία θα οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες, είτε στις 10 είτε στις 17 Ιουνίου ( η τελευταία ημερομηνία ίσως να είναι και η πιο πιθανή). Σε περίπτωση που δεν συμφωνηθεί άλλο πρόσωπο, από τους αρχηγούς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα επιλέξει τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό,  μεταξύ των Προέδρων των τριών ανώτατων δικαστηρίων μεταξύ δηλαδή, του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, της προέδρου του Αρείου Πάγου και του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, στην σημερινή σύσκεψη, ένα από τα ονόματα που θα πέσει στο τραπέζι θα είναι και του Λ. Παπαδήμου αν και ο ίδιος έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε μία υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Σχετικές ειδήσεις: Υπηρεσιακή κυβέρνηση την Τετάρτη και ξανά στις κάλπες

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΘΝΟΥΣ, αν τελικά ο Κ. Παπούλιας επιλέξει μεταξύ των επικεφαλής των τριών ανώτατων δικαστηρίων της χώρας, σενάριο και το πιο πιθανό, θα καταλήξει για τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού στον Π. Πικραμμένο,  Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες του ΕΘΝΟΥΣ ασκήθηκαν έντονες πιέσεις προς τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο να συνεχίσει μέχρι τις ερχόμενες εκλογές να ασκεί τα καθήκοντα του με το επιχείρημα ότι γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα που τρέχουν και ιδιαίτερα εκείνα που αφορούν στα οικονομικά της χώρας. Ωστόσο, οι προσπάθειες αυτές δεν απέδωσαν.

Όσον αφορά στα μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης, όλα δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ, θα αποσύρει το σύνολο των υπουργών που στελέχωσαν την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Από την άλλη πλευρά, στη ΝΔ, σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ έχει τεθεί το θέμα της παραμονής του Δ. Αβραμόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας ενόψει της κρίσιμης Συνόδου του ΝΑΤ) στις 20-21 Μαϊου.

Τα επόμενα βήματα

Στις 11 το πρωί της Πέμπτης αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των νέων βουλευτών, ενώ την Παρασκευή θα συνεδριάσει εκ νέου η Βουλή προκειμένου να εκλεγεί προεδρείο του Σώματος . Πολύ πιθανό είναι την ίδια μέρα, να εκδοθεί από την Προεδρία της Δημοκρατίας, διάταγμα με το οποίο θα διαλύεται η Βουλή, θα οριζίεται η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Πιθανότερες ημερομηνίες θεωρούνται η 10η ή 17η Ιουνίου, με ενδεχομένως την τελευταία να είναι και η επικρατέστερη.

Posted May 16, 2012 by NearchusGr in Πολιτικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: