[1792],Κυβέρνηση προσωπικοτήτων ; …   Leave a comment

Διευρυμένη σύσκεψη για κυβέρνηση προσωπικοτήτων

Διευρυμένη σύσκεψη για κυβέρνηση προσωπικοτήτων

Εντείνεται η αγωνία, καθώς η ακυβερνησία παραμένει, ενώ τα βλέμματα στρέφονται, σήμερα, στη διευρυμένη σύσκεψη, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια που θα πραγματοποιηθεί στις 14:00 και με την παρουσία των πολιτικών αρχηγών της Νέας Δημοκρατίας, του ΠαΣοΚ, του ΣυΡιΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Στο επίκεντρο θα τεθεί η πρόταση του κ. Παπούλια για συγκρότηση κυβέρνησης προσωπικοτήτων, με τη στήριξη των κομμάτων.

Η σύσκεψη θα διενεργηθεί χωρίς τη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.

Ακόμη, η προγραμματισμένη συνάντηση του κ. Πάνου Καμμένου και του κ. Παπούλια, για σήμερα στη μία (13:00), ακυρώθηκε.

Ο κ. Παπούλιας πρόκειται να απευθύνει διάγγελμα μόλις ολοκληρωθούν οι διεργασίες με τους πολιτικούς αρχηγού. «Προσωπικά δεν το αντέχω και δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει. Θα υποχρεωθώ και εγώ να μιλήσω στον ελληνικό λαό, να πω ότι αυτή είναι η κατάσταση, αυτά είναι τα δεδομένα, αυτές είναι οι απόψεις των κομμάτων. Από εκεί και πέρα και εγώ είμαι συνυπεύθυνος για την κατάσταση που μπορεί να δημιουργηθεί. Μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί: “Τι έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Δεν μπόρεσε να τους πείσει να συγκροτήσουν μία κυβέρνηση, η οποία στο κάτω-κάτω να ήταν μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας; Άφησε τον τόπο να πάει προς την καταστροφή;”. “Είναι μεγάλο το φορτίο. Δεν μπορώ να το ανεχθώ», δήλωσε, στη συζήτηση που είχε, την Κυριακή, με τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Φώτη Κουβέλη.

Όσον αφορά στην πρόταση για κυβέρνηση προσωπικοτήτων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίστηκαν πρόθυμοι να στηρίξουν μία τέτοια κυβέρνηση, δεδομένου του αδιεξόδου και εν όψει της προοπτικής ακυβερνησίας. Από την πλευρά του, ο κ. Κουβέλης σημείωσε πως κυβέρνηση προσωπικοτήτων-τεχνοκρατών απηχεί σε απόδειξη ήττας της πολιτικής, επαναλαμβάνοντας την πρότασή του για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, με απαραίτητη προϋπόθεση τη συμμετοχή του ΣυΡιζΑ.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Ν.Δ., στη δήλωση του. αμέσως μετά τη χθεσινή διαβούλευση, επανέλαβε ότι όπως συμφώνησαν και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, η ευρύτερη στήριξη πολιτικών δυνάμεων κρίνεται απολύτως αναγκαία. Χαρακτήρισε «αλαζονική» την άρνηση του ΣυΡιζΑ να συμμετάσχει και να συμβάλει σε λύση «μπροστά στην κρίσιμη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα».

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, κ. Ευ. Βενιζέλος αποδέχθηκε ως λύση ανάγκης την πρόταση του κ. Παπούλια για κυβέρνηση προσωπικοτήτων. Μίλησε για ένα σχήμα που θα πρέπει να λάβει την ευρύτερη κοινοβουλευτική υποστήριξη, επομένως κρίνεται αναγκαίο να συμφωνήσουν σ’ αυτό, η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Αριστερά, ο ΣυΡιζΑ το ΠαΣοΚ και ενδεχομένως και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ.

Κέρδος online 15/5/2012 11:03

Posted May 15, 2012 by NearchusGr in Πολιτικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: