[1786], Βουλευτικές Εκλογές   Leave a comment

Ο γαλλικός Τύπος για τις εκλογές στην Ελλάδα

¨Ναυτεμπορικη” /  5/5/2012 17:38

Ανησυχία για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα εκφράζουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία ασχολούνται εδώ και μέρες με το θέμα με εκτενή ρεπορτάζ απεσταλμένων στην Αθήνα και αναλύσεις.

«Κρίσιμη ετυμηγορία σε μια άρρωστη χώρα» (BFM), «Εκλογές στην Ελλάδα: Κακοτυχία! Η χειρότερη κρίση με τους χειρότερους πολιτικούς» (France-Info), «Εκλογές που θυμίζουν σχιζοφρένεια» (Huffington post) είναι μερικοί από τους τίτλους των άρθρων που δημοσιεύονται στον γαλλικό Τύπο.

Υπογραμμίζεται ιδιαίτερα το γεγονός ότι είναι το τέλος της εποχής του δικομματισμού, ενώ παράλληλα είναι διάχυτη η ανησυχία για το αποτέλεσμα που θα δώσουν οι κάλπες. Εάν προκύψει ένας συνδυασμός ικανός να κυβερνήσει, ή εάν θα χρειασθεί συνεργασία με κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς, οπότε το διακύβευμα θα είναι η παραμονή ή μη της χώρας στο ευρώ.

Γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην άνοδο της Χρυσής Αυγής, και επισημαίνεται το παράδοξο, ότι το γεγονός αυτό συμβαίνει στη γενέτειρα της δημοκρατίας. «Χρυσή Αυγή: Νεοναζιστικό λυκαυγές στο ελληνικό κοινοβούλιο», τιτλοφορεί σχετικό ρεπορτάζ η «Λιμπερασιόν». «Τα μέτρα λιτότητας των πιστωτών, κάνουν το παιγνίδι των ακραίων, της Αριστεράς και της Δεξιάς», τιτλοφορεί από μέρους της η «Φιγκαρό».

«Στη χώρα της Αθηνάς», γράφει η συντάκτης, «η σοφία δεν είναι πιστή στο ραντεβού με την πολιτική. Μετά την ευφορία των τριάντα χρόνων δημοσιονομικής χαλάρωσης, το ηθικό των Ελλήνων παρασύρθηκε από την καταιγίδα της οικονομικής κρίσης και τη σειρά των σκληρών μέτρων λιτότητας. Σε αυτό το πλαίσιο, καλούνται οι Έλληνες να ψηφίσουν στις καθοριστικές εκλογές της Κυριακής, τις πρώτες από τότε που η χώρα τέθηκε υπό την κηδεμονία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ. Ένα αποτέλεσμα- τιμωρία, μοιάζει να είναι το πιο πιθανό (που θα δώσουν οι κάλπες), ενώ πολλοί ειδικοί ανησυχούν για μελλοντικό πολιτικό χάος στη χώρα».

Οι φόβοι για το μελλοντικό «χάος» εκφράζονται ιδιαίτερα από τους οικονομικούς αναλυτές και τα οικονομικά μίντια. Σε αντίθεση με τις αρχές της κρίσης, πολλές είναι πλέον οι «φωνές» που υψώνονται, όπως στο οικονομικό κανάλι BFMTV, αναγνωρίζοντας ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα είναι «υπέρ το δέον σκληρά με αποτέλεσμα να αποδειχθούν αντιπαραγωγικά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Posted May 5, 2012 by NearchusGr in Πολιτικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: