[1784], Ερντογάν προς S&P«Δεν είμαστε κορόιδα»…   Leave a comment

Λάβρος ο Ερντογάν κατά του οίκου S&P μετά την υποβάθμιση της Τουρκίας

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Άγκυρα: Τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s (S&P), ο οποίος μείωσε κατά μία βαθμίδα την αξιολόγηση του αξιόχρεου της Τουρκίας, επέκρινε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μάλιστα, είπε ότι είναι παράλογο να υποβαθμίζεται η Τουρκία και να αναβαθμίζεται η Ελλάδα.

«Βρήκα πολύ παράξενη αυτή την απόφαση (…). Κανένας δεν είναι κορόιδο και κυρίως όχι ο Ταγίπ Ερντογάν», είπε στη διάρκεια τηλεοπτικής ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη.

«Ο S&P μείωσε την αξιολόγηση της Τουρκίας από θετική σε σταθερή (…), αλλά ανέβασε αντίθετα την αξιολόγηση της Ελλάδας. Είναι παράλογο, πρόκειται για μια στάση εντελώς ιδεολογική», υπογράμμισε εγκωμιάζοντας την οικονομική υγεία της Τουρκίας, την οποία κυβερνά από το 2002 επικεφαλής του ισλαμιστικών καταβολών Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Ο Ερντογάν απείλησε εξάλλου ότι δεν θα αναγνωρίζει πλέον τον Standard & Poor’s ως «αξιόπιστο θεσμό οικονομικών εκτιμήσεων».

«Υπάρχει μια Τουρκία που καταγράφει ανάπτυξη 8,5%, μετά την Κίνα, και εσύ δίνεις ένα τέτοιο βαθμό στην Τουρκία; Δεν είναι κανείς κορόιδο», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Οικονομικών, Μεχμέτ Σιμσέκ, επέκρινε από την πλευρά του τον οίκο αξιολόγησης λέγοντας ότι στην έκθεσή του αναφέρεται σε δεδομένα που είναι ξεπερασμένα, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

 

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, news.in.gr

Posted May 3, 2012 by NearchusGr in Οικονομία

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: