[1781], Ανάπλαση στην περιοχή του Πολυτεχνείου…   Leave a comment

Πολιτιστική ανάπλαση στην περιοχή του Πολυτεχνείου εξήγγειλε ο Αντ. Σαμαράς

Δημοσιεύτηκε στις 25 Απρ 2012 17:20:00 | Πηγή : Newspark

 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς εξήγγειλε σήμερα ότι στο πρόγραμμά του είναι η ενοποίηση των υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού, υπογραμμίζοντας ότι ως τώρα το υπουργείο Πολιτισμού είχε υποβαθμιστεί σε υπουργείο Τουρισμού….

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς εξήγγειλε σήμερα ότι στο πρόγραμμά του είναι η ενοποίηση των υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού, υπογραμμίζοντας ότι ως τώρα το υπουργείο Πολιτισμού είχε υποβαθμιστεί σε υπουργείο Τουρισμού.

Σε ομιλία του που έγινε στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, ο κ. Σαμαρας ανακοίνωσε επίσης πολιτιστική ανάπλαση στην περιοχή του Πολυτεχνείου:
«Θα αρχίσουμε –είπε –  με την δημιουργία πολιτιστικού πάρκου στην περιοχή του Πολυτεχνείου, της οδού Τοσίτσα, του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και του πρώην ξενοδοχείου Ακροπόλ. Με στόχο την αναβάθμιση της περιοχής αυτής, την πολιτιστική της αξιοποίηση και την σωτηρία των ιστορικών αυτών κτιρίων. Αυτό θα γίνει με κονδύλια από Χορηγίες και από το ΕΣΠΑ», συμπλήρωσε.
Στην ομιλία του που έγινε για τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε ακόμη ότι πρέπει στο χώρο της διανόησης να απενοχοποιηθούν οι λέξεις «Πατρίδα» και «Θεός», εξήγγειλε ποιοτική αναβάθμιση της ΕΡΤ, αλλαγή του καθεστώτος των πνευματικών δικαιωμάτων στη μουσική και στήριξη του θεσμού των χορηγιών.
Τέλος ανέφερε ότι θα ενισχυθεί γενικά ο ελληνικός πολιτισμός, που είνμαι το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας

FG_AUTHORS: Reporter.gr

Posted April 25, 2012 by NearchusGr in Πολιτιστικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: