[1773],Προφυλακίσεις στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου…   Leave a comment

Άρχισαν οι προφυλακίσεις στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου

πριν 37′

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του ενώπιον του Ειδικού Ανακριτή, ο Αστέριος Οικονομίδης κατηγορούμενος στην υπόθεση του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ο Οικονομίδης, σε βάρος του οποίου εξέδωσε ένταλμα σύλληψης ο ανακριτής της υπόθεσης, και ο οποίος παραδόθηκε και ζήτησε να απολογηθεί, είναι βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος γνωστής κατασκευαστικής εταιρείας που της ανατέθηκε η επισκευή του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και επίσης πούλησε διαμέρισμα επί της Δεινοκράτους στο Κολωνάκι στην κόρη του κατηγορούμενου πρώην υπουργού. Ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται υποστηρίζοντας ότι στην πορεία της έρευνας θα αποδειχθεί η αθωότητά του.

Προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη έλαβαν από τον ειδικό ανακριτή κ. Μαλλή οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν μετά από εντάλματα που εκδόθηκαν. Πρόκειται για τους Γιώργο Σαχπατζίδη επιχειρηματία, Νίκο Ζήγρα εξάδελφο του πρώην υπουργού, δικαιούχο offshore εταιρείας και Ευφροσύνη Λαμπροπούλου λογίστρια, εκπρόσωπο στην Ελλάδα offshore εταιρειών που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Και οι τρεις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν την ίδια κατηγορία με τον πρώην υπουργό, που αφορά νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. και θα παραμείνουν κρατούμενοι στην Ασφάλεια μέχρι να οδηγηθούν εκ νέου στον ανακριτή.

Στο μεταξύ, σκληρή επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο εξαπολύει η ΝΔ, με αφορμή την προφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου, κατηγορώντας τον ότι στο παρελθόν τον υπερασπιζόταν. Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης αναφέρει σε δήλωσή του: «Ο κ. Βενιζέλος προκαλεί τους πολίτες. Από συνήγορος υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου, το 2004, παριστάνει σήμερα τον κατήγορο, κρυπτόμενος πίσω από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης».

Εξάλλου, η κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου δήλωσε: «με αφορμή αναφορές σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ και σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου για τη δήθεν αποκάλυψη «θησαυρού» ράβδων χρυσού και χρυσών λιρών στο σπίτι της μητέρας μου, στο οποίο φιλοξενούμαι, δηλώνω ότι τα κατασχεθέντα από τον αρμόδιο Εισαγγελέα αντικείμενα ήταν δέκα φύλλα χρυσού βάρους 99 γραμμαρίων το καθένα, συνολικής αξίας έως 29.000 ευρώ, ενώ οι χρυσές λίρες ήταν εννέα, έκδοσης του 1935 και αποτελούν κειμήλια που μου κληροδότησε ο παππούς μου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Posted April 13, 2012 by NearchusGr in Πολιτικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: