[1765],Το Α.Π.Θεσσαλονικης στη Ν. Υόρκη…   Leave a comment

Φοιτητές από το ΑΠΘ θα σηκώσουν λάβαρο στη Ν. Υόρκη

Παρέλαση / GoodNews

χτες | 05:41

Στην 5η Λεωφόρο της Ν.Υόρκης, μαζί με τις Ενώσεις Ομογενών, θα κάνουν στις 25 Μαρτίου 48 φοιτητές του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του (Α.Π.Θ).

«Θα περπατήσουμε, όχι ως τμήμα της βασικής παρέλασης, αλλά ως ομάδα νέων επιστημόνων από την Ελλάδα, στους οποίους στηρίζεται η ελπίδα της χώρας για την έξοδο από την κρίση. Με τον τρόπο αυτό θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα της ελπίδας στους ομογενείς μας, αλλά και να τους τιμήσουμε επειδή κρατούν ψηλά την σημαία της πατρίδας μας στο εξωτερικό».

Η δήλωση ανήκει στο Μέλος ΕΕΔΙΠ Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ. Αλέξανδρο Μπάτσιο, που θα συνοδέψει τους φοιτητές.

Είναι η 1η φορά που το Ίδρυμα εκπροσωπείται στην παρέλαση γι’ αυτό και οι διοργανωτές του εορτασμού της επετείου υποδέχτηκαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό τη συμμετοχή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η συμμετοχή της ομάδας του ΑΠΘ προγραμματίστηκε στο πλαίσιο της καθιερωμένης εκπαιδευτικής εκδρομής που πραγματοποιούν κάθε έτος οι τελειόφοιτοι φοιτητές, και καλύπτεται εξ ολοκλήρου με προσωπικά τους έξοδα.«Είχαμε προγραμματίσει την εκδρομή στη Νέα Υόρκη για εκπαιδευτικούς σκοπούς, καθώς αποτελούν σημείο ενδιαφέροντος για τους φοιτητές οι κατασκευές ουρανοξυστών και γεφυρών, ενώ μεταξύ άλλων θα πραγματοποιηθεί και επίσκεψη στο αντίστοιχο τμήμα του πανεπιστημίου Κολούμπια» εξήγησε ο κ.Μπάτσιος.

Όπως ανέφερε, η Ομοσπονδία Ομογενειακών Σωματείων της ευρύτερης περιοχής της Νέας Υόρκης, υποδέχτηκε με ενθουσιασμό την ιδέα συμμετοχής της ομάδας του ΑΠΘ στην παρέλαση, εφόσον είναι η πρώτη φορά που εκπροσωπείται το ακαδημαϊκό ίδρυμα. Μάλιστα, εξέφρασαν την επιθυμία να έχουν συναντήσεις με τους νέους επιστήμονες, προκειμένου να συζητήσουν μαζί τους τις σκέψεις και τις εμπειρίες τους για την εκπαίδευση και έρευνα στην Ελλάδα εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Posted March 22, 2012 by NearchusGr in Εθνικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: