[1761], Παραδομένο στην εγκληματικότητα, το κέντρο της Αθήνας…   Leave a comment

Θλιβερή η εικόνα στο κέντρο της Αθήνας

πρίν 2 ώρες και 15′, ανανέωση: πρίν 1 ώρα & 35′

Παραδομένο στην εγκληματικότητα, στον οικονομικό μαρασμό και στους παράνομους μετανάστες είναι πλέον ένα μεγάλο κομμάτι του κέντρου της Αθήνας.

Συμμορίες Ελλήνων και αλλοδαπών έχουν επιβάλει τους δικούς τους κανόνες σε ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα, πωλούν προστασία, εκβιάζουν και ληστεύουν ανενόχλητοι.

Όσοι ζουν και εργάζονται στην περιοχή από την πλατεία Κουμουνδούρου έως την Ομόνοια βιώνουν καθημερινά τον φόβο.

«Πρέπει να δημιουργήσουμε αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη και την αίσθηση ότι υπάρχει κράτος για να τους προστατέψει και όχι κάποιοι φιλότιμοι να έχουν αναλάβει την προστασία γειτονιών ή κάποιοι ακραίοι να εμφανίζονται ως προστάτες» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που στάθηκε ιδιαίτερα στο ότι θα πρέπει να σταματήσουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι διακινητές ναρκωτικών και να μπει φρένο στην πορνεία στο κέντρο της πόλης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επεσήμανε την ανάγκη «προστασίας των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών», ενώ αναφέρθηκε και στα επεισόδια που αμαύρωσαν τη διαδήλωση της 12ης Φεβρουαρίου και πυροδότησαν τη συζήτηση για την εφαρμογή ενός νέου πλαισίου στις οργανωμένες διαδηλώσεις.

Όπως είπε,«   χρήζει ιδιαίτερης προστασίας «το δικαίωμα των αδύναμων και φτωχών να υπερασπίζονται τις ιδέες τους χωρίς να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα».

Παράλληλα, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως φαινόμενα σαν κι αυτά της 12ης Φεβρουαρίου με το κέντρο της Αθήνας να παραδίνεται στις φλόγες δεν πρέπει να επαναληφθούν.

«Οι αγώνες των εργαζομένων δεν θα σταματήσουν. Η Αθήνα δεν θα μετατραπεί σε νεκροταφείο, τώρα που που ο εργαζόμενος καλείται να γυρίσει χρόνια πίσω», δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, εκφράζοντας τη διαφωνία του κόμματος με τα λεγόμενα του υπουργού. Όπως τόνισε ο κ. Παφίλης, μαγαζιά δεν κλείνουν μόνο λόγω καταστροφών στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε άλλες περιοχές, εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής.

Πηγή / Pathfinder.gr News

Posted March 16, 2012 by NearchusGr in Μεταναστευτικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: