[1736],Εγκρίθηκε απ’την Γερμανική Βουλή η νέα βοήθεια για την Ελλάδα…   Leave a comment

Εγκρίθηκε από τη γερμανική βουλή η νέα βοήθεια προς την Ελλάδα


 Σχετικό : * German parliament endorses Greek bailout..

Πηγή: Express.gr  27/02/12-19:26

 Mε 496 ψήφους υπέρ, 90 κατά και πέντε αποχές (επί 591 παρόντων στο σύνολο των 622 βουλευτών) εγκρίθηκε πριν από λίγο από το γερμανικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο το δεύτερο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα

. Επισημαίνεται ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός διαθέτει πλειοψηφία 330 βουλευτών, ενώ η Αριστερά (Die Linke), η οποία είχε προαναγγείλει ότι θα καταψηφίσει το σχέδιο, διαθέτει 76 βουλευτές.

Νωρίτερα η καγκελάριος της Γερμανίας ‘Αγκελα Μέρκελ είχε καλέσει τους βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ της χορήγησης του δεύτερου πακέτου στήριξης της Ελλάδας, υποστηρίζοντας ότι κάθε άλλη επιλογή είναι “ανεύθυνη” καθώς είναι “ανυπολόγιστοι” οι κίνδυνοι που συνδέονται με μια πτώχευση της Ελλάδας.

“Οι κίνδυνοι εάν γυρίσουμε την πλάτη στην Ελλάδα θα είναι ανυπολόγιστοι”, τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος απευθυνόμενη στους βουλευτές.

Η Μπούντεσταγκ έδωσε το πράσινο φως για τη χορήγηση της νέας βοήθειας προς την Αθήνα που αποφάσισαν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης την περασμένη εβδομάδα.

“Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τις συνέπειες στη γερμανική οικονομία, στην Ιταλία, την Ισπανία, σ΄ολόκληρη την ευρωζώνη και σ’ ολόκληρο τον κόσμο”. τόνισε η Μέρκελ.

“Δεν μπορώ να μπω σε περιπέτειες, δεν μού το επιτρέπει ο όρκος μου”, υπογράμμισε.

Η γερμανίδα καγκελάριος επανέλαβε ότι η κυβέρνησή της δε βλέπει “την ανάγκη για συνομιλίες σχετικά με την ενίσχυση των μηχανισμών στήριξης, του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (MES) που θα το διαδεχθεί.

Ομως, προειδοποίησε ότι πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα της επιχείρησης απομείωσης μέρους του χρέους που άρχισε η Αθήνα για να πάρουμε τελική απόφαση για το θέμα.

Posted February 27, 2012 by NearchusGr in Οικονομία

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: