[1730], Σόιμπλε προς Γερμανική Βουλή…:   Leave a comment

Σόιμπλε: Ψηφίστε το πακέτο για Ελλάδα, αν και η επιτυχία είναι αμφίβολη!

Reporter.gr//πρίν 1 ώρα & 40′

Δώδεκα… αποστάτες του συνασπισμού της Μέρκελ δεν ψηφίζουν για την βοήθεια προς την Ελλάδα.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schaeuble ζήτησε την Παρασκευή σε επιστολή του από τους Γερμανούς βουλευτές να εγκρίνουν το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, προειδοποιώντας ωστόσο ότι η επιτυχία του δεν είναι εγγυημένη.

“Δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι ο δρόμος που έχουμε πάρει θα οδηγήσει στην επιτυχία,” ανέφερε ο Schaeuble σε επιστολή του που περιήλθε στην κατοχή του Reuters. “Πιθανώς να μην είναι και η τελευταία φορά που θα κληθεί η Γερμανική Βουλή να ασχοληθεί με (το ζήτημα) οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα”.
Ο Schaeuble είπε επίσης ότι οι οποιεσδήποτε εναλλακτικές λύσεις στο ελληνικό πρόβλημα έχουν λιγότερες πιθανότητες επιτυχίας.

“Επειδή είμαι πεπεισμένος ότι η συμφωνηθείσα πορεία…είναι η πιο πιθανή να οδηγήσει σε επιτυχία και για αυτό το λόγο είναι δικαιολογημένη, σας ζητώ να στηρίξετε αυτό το πακέτο”, πρόσθεσε.
Διάγγελμα για το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας θα απευθύνει τη Δευτέρα η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel καθώς διογκώνεται το κίνημα των βουλευτών της που δεν προτίθενται να το υπερψηφίσουν την ημέρα εκείνη στη Βουλή, είπε την Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Steffen Seibert.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εισηγητή του προϋπολογισμού Norbert Barthle σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης την Παρασκευή, o αριθμός των βουλευτών του κόμματος της Merkel αλλά και του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) που θα καταψηφίσουν ανέρχεται πλέον σε 12 έναντι τεσσάρων την περασμένη Τετάρτη.

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι το νομοσχέδιο θα περάσει από την Κάτω Βουλή (Bundestag) της Γερμανίας καθώς αναμένεται να υπερψηφιστεί από το αντιπολιτευόμενο κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) αλλά και του κόμματος των Πρασίνων.
Ωστόσο, το να χρειαστεί να στηριχθεί σε βουλευτές της αντιπολίτευσης θα αποτελέσει ισχυρό πλήγμα για τη Merkel και το κόμμα της, τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU). Αυτό θα συμβεί εάν συνολικά 19 βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού ψηφίσουν κατά του σχεδίου ή απέχουν από την ψηφοφορία.

Posted February 24, 2012 by NearchusGr in Οικονομία

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: