[1616], Αλληλεγγύη :: Είμαστε όλοι Έλληνες …   Leave a comment

Είμαστε όλοι Έλληνες – Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012, διεθνή ημέρα κινητοποίησης

Παγκόσμια διαδικτυακή διαδήλωση για την Ελλάδα!

Ράλι υπέρ του ελληνικού λαού οργάνωσε τις τελευταίες ώρες στο Διαδίκτυο.

 

Με το σύνθημα Είμαστε όλοι Έλληνες, ακτιβιστές από όλη την Ευρώπη σε συναυλία δίπλα το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου για την κινητοποίηση υπέρ της Ελλάδα.


s.jpg

Αλλάζει το κλίμα για την Ελλάδα στην Ευρώπη, καθώς πολιτικοί, διανοούμενοι και καλλιτέχνες δηλώνουν την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό. Παράλληλα δεκάδες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί στις μεγάλες ευρωοπαικές πρωτεύουσες για αύριο Σάββατο.

Σε κινητοποίηση αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό καλούν πολίτες από περισσότερες από 26 πόλεις σε όλον τον κόσμο μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα. Στην Λισαβόννα, στο Δουβλίνο, το Άμστερνταμ, την Κοπεγχάγη, την Στοκχόλμη, την Κολωνία, την Ρώμη κα. θα πραγματοποιηθούν διαδηλώσεις με κορύφωση τις πορείες σε πολλές γαλλικές πόλεις το Σάββατο 18/2 το μεσημέρι υπό το σύνθημα “Είμαστε όλοι Έλληνες*

“Όταν επιτίθενται σε ένα λαό, επιτίθενται σε όλους τους λαούς. Στις 10 Φλεβάρη η μη εκλεγμένη κυβέρνηση της Ελλάδας υιοθέτησε ένα νέο
πακέτο μέτρων λιτότητας, τερατώδες και καταστροφικό, το οποίο υιοθετήθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο (199 βουλευτές υπέρ, 101 κατά) στις 12 Φλεβάρη” αναφέρει η ανακοίνωση-κάλεσμα στο οποίο σημειώνεται ακόμη ότι “Με αυτό το νέο σχέδιο λιτότητας ο ελάχιστος μισθός μειώνεται κατά 22% καιπαγώνει για τρία χρόνια, οι συλλογικές συμβάσεις απλά καταργούνται, προβλέπονται 15.000 απολύσεις στο δημόσιο τομέα ενώ 150.000 θέσεις θα καταστραφούν μέσω μη ανανέωσης.” “Η κινητοποίηση τους βρίσκει χτυπάει στον τοίχο μιας ευρωπαϊκής και διεθνούς δικτατορίας, αυτής των χρηματιστηριακών αγορών και της τρόικας (ΕΕ,Ευρωπαϊκή Τράπεζα, ΔΝΤ) που επέβαλλαν στον Ελληνικό λαό τα μέτρα λιτότηταςκαθώς και μια μη εκλεγμένη κυβέρνηση.” στην οποία καλούνται οι πολίτες να “ξαναπάρουν τις ζωές μας στα χέρια μας”

Μάλιστα υπάρχει η σκέψη να επαναληφθούν οι συγκεντρώσεις και την Κυριακή το απόγευμα, ταυτόχρονα με τη μεγάλη διαδήλωση που καλούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα ελληνικά συνδικάτα.

Οι συγκεντρώσεις αλληλεγγύης οργανώνονται μέσω internet, ενώ σχεδιάζονται ήδη και άλλες κινήσεις αλληλεγγύης.

Στο facebook, δημιουργούνται ομάδες, σε κάθε γωνιά του πλανήτη, όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται, κλείνεται το μεγάλο ραντεβού υποστήριξης για το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 2 το μεσημέρι.

Το κίνημα αλληλεγγύης προς τους Έλληνες διαδίδεται μέσω διαδικτύου και εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη, με την 18η Φεβρουαρίου να αναφέρεται ως «ημέρα αλληλεγγύης στους Έλληνες». Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθούν σήμερα και μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου σε διάφορες πόλεις της Γαλλίας, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Οι διαδηλώσεις στη Γαλλία οργανώνονται από αριστερά κόμμα, κινήματα και συνδικαλιστικές οργανώσεις. Η αρχή γίνεται σήμερα το απόγευμα στη Lyon και στη Μilliau.

Σήμερα 17 Φεβρουαρίου, πραγματοποιούνται διαδηλώσεις στη Marseille και τη Μans.  το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου διοργανώνονται συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στο Παρίσι και στη Nantes, αλλά και στη Marseille, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.  Τέλος κινητοποίηση διοργανώνεται το Σάββατο και στην Νέα Υόρκη στο πάρκο Ζουκότι.

Posted February 17, 2012 by NearchusGr in Κοινωνικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: