[1613[, Η Γερμανία και το Σκοπιανό Ζήτημα…   Leave a comment

Η Μέρκελ παρεμβαίνει τώρα και στο Σκοπιανό!

Να βρεθεί άμεση λύση στο ζήτημα της ονομασίας κάλεσε η Άνγκελα Μέρκελ Αθήνα και Σκόπια.

Η Μέρκελ παρεμβαίνει τώρα και στο Σκοπιανό!

14/2/2012

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η γερμανίδα καγκελάριος, μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Νίκολας Γκρούεφσκι τάχθηκε υπέρ του να βρεθεί λύση στο ζήτημα.

«Το ζήτημα της ονομασίας πρέπει να διευθετηθεί. Γι’ αυτό και εγώ θα συνέχιζα οπωσδήποτε τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και θα προσπαθούσα να βρω μια λύση. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση είμαστε όλοι συνηθισμένοι στους συμβιβασμούς, διαφορετικά η Ένωση δεν θα μπορούσε να επιβιώσει», τόνισε η καγκελάριος.

Πάντως, η Μέρκελ δήλωσε ότι στηρίζει την επιθυμία των Σκοπίων να ενταχθεί στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, διευκρινίζοντας όμως ότι «στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορούν να γίνουν εκπτώσεις αν δεν πληρούνται συγκεκριμένοι όροι» και προσέθεσε ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ προϋποθέτει την διευθέτηση του θέματος.

Από την πλευρά του, ο Γκρούεφσκι υποστήριξε ότι τα Σκόπια εργάζονται εντατικά για να ανταποκριθούν στις προϋποθέσεις της ΕΕ και σημείωσε ότι έχουν εκπληρωθεί όλα τα κριτήρια που αφορούν την ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τον Γκρούεφκι, τα Σκόπια περιμένουν τη θετική απάντηση του ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής που θα διεξαχθεί το Μάιο στο Σικάγο, ενώ χαρακτήρισε τη διαφορά για το όνομα «εικονική», παραπέμποντας στην πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης.

Πηγή / Nesbomb.gr

Posted February 14, 2012 by NearchusGr in Κοινωνικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: