[1611 ] , Στην Επιτροπής Θεσμών οι καταγγελίες…   Leave a comment

Στα χέρια της επιτροπής Θεσμών οι καταγγελίες Πεπόνη – Μουζακίτη

 
Reporter.gr //πριν 22′

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών του Κοινοβούλιου έχει στη διάθεση του το φάκελο για τις καταγγελίες των οικονομικών εισαγγελέων.

Στα χέρια του προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Θανάση Τσούρα, βρίσκεται πλέον ο φάκελος της εξέτασης που διενήργησε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Φώτης Μακρής, για τις καταγγελίες των δύο οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή, μετά από ομόφωνη απόφαση των μελών της, είχε εξουσιοδοτήσει τον κ. Τσούρα να ζητήσει από το υπουργείο Δικαιοσύνης να σταλεί το σχετικό πόρισμα, ενώ ανάλογο αίτημα είχε κατατεθεί προ ημερών και από τους πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Λάμπρο Μίχο και Μαρία Κυριακοπούλου.

Στην έγγραφη απάντησή του προς τους δύο βουλευτές, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου, υπενθύμιζε ότι ο φάκελος μπορεί να φτάσει στη Βουλή μόνο μετά από αίτημα της Επιτροπής Θεσμών, ή αν υποβληθεί πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Σχετική ερώτηση είχε υποβάλει και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και στην απάντησή του ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε δεσμευτεί ότι θα στείλει άμεσα τα στοιχεία στη Βουλή, μόλις τα παραλάβει το υπουργείο του.

Posted February 14, 2012 by NearchusGr in Πολιτικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: