[1612], Δεν κάηκε μόνο η Αθήνα…   Leave a comment

Θλιβερός ο απολογισμός των επεισοδίων στο Βόλο (video)

Posted on/Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012., by Volos Neain

Ζημιές σε Δημαρχείο, ΔΟΥ, τράπεζες και ΟΑΕΔ

Θλιβερός χαρακτηρίζεται ο απολογισμός των ζημιών, μια μέρα μετά τα επεισόδια στο κέντρο του Βόλου και αφού η αντιμνημονιακή πορεία διαμαρτυρίας, με τη συμμετοχή περίπου 2000 ατόμων, κατέληξε σε καταστροφές δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων.

Στη μανία των διαδηλωτών παραδόθηκαν το Δημαρχείο Βόλου, η Β’ ΔΟΥ, ο ΟΑΕΔ, ένα υποκατάστημα τράπεζας, που καταστράφηκε ολοσχερώς, αλλά και δύο κεντρικά σούπερ μάρκετς, που δεν γλίτωσαν το πλιάτσικο. Η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει για να σβήσει τις φωτιές στα δημόσια κτίρια, αλλά και κάδους σκουπιδιών (περίπου 40) που παραδόθηκαν στη μανία των διαδηλωτών.

Εικόνα κόλασης, χαρακτήρισε τα χθεσινά επεισόδια ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χαράλαμπος Τσαμπάζης, που τόνισε ότι ο Βόλος έζησε δύσκολες στιγμές.

Αναφορικά με το Δημαρχείο, που σήμερα είναι κλειστό, τόνισε ότι μπήκε μέσα ομάδα πολιτών σπάζοντας την πόρτα και έκανε κατάληψη, ωστόσο ανέφερε ότι όσοι βρισκόταν στον πρώτο όροφο, δεν δημιούργησαν προβλήματα και δεν προκάλεσαν καμία φθορά στο κτίριο.
Το πρόβλημα δημιουργήθηκε μετά τις 10 το βράδυ, όταν ορισμένοι άγνωστοι, κατέβηκαν στο υπόγειο του Δημαρχείου και έριξαν μια βόμβα μολότοφ στον υποσταθμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Στο σημείο πήγαν τρία οχήματα με έξι πυροσβέστες, οι οποίοι κατάφεραν να θέσουν γρήγορα υπό έλεγχο.

«Εάν δεν γινόταν η άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, θα δημιουργούνταν τεράστιο πρόβλημα», ανέφερε ο αντιδήμαρχος, που τόνισε ότι το Δημαρχείο γέμισε πυκνούς καπνούς.

Από σήμερα το πρωί η Υπηρεσία Ηλεκτροφωτισμού και οι ηλεκτρολόγοι δίνουν «μάχη» για να αποκαταστήσουν τη ζημιά που προκλήθηκε από τη φωτιά, ανέφερε ο αντιδήμαρχος που εκτίμησε ότι, εντός της ημέρας, θα καταφέρουν να δώσουν ρεύμα ξανά.

Αν και οι κάδοι μαζεύτηκαν από το κέντρο, ο κ. Τσαμπάζης δήλωσε ότι οι διαδηλωτές μετέφεραν κάδους από άλλα σημεία της πόλης και τους έκαψαν, ενώ παρακάλεσε τους Βολιώτες να μη βγάζουν τα σκουπίδια στο δρόμο, μέχρι να επανατοποθετηθούν οι κάδοι.

Μεγάλες ζημιές στη Β’ ΔΟΥ
Σε σωρό από αποκαΐδια, μετατράπηκε η Β’ Εφορία Βόλου, με τον πρώτο όροφο, που στεγάζεται να έχει γίνει παρανάλωμα του πυρός, ενώ προκλήθηκαν ζημιές και στο δεύτερο όροφο.

Για ζημιές ύψους 500.000 € και ολοκληρωτική καταστροφή κάνει λόγο ο διευθυντής των Α’ ναι Β’ ΔΟΥ Βόλου Χρήστος Τσαμπρινός.
Ο πρώτος όροφος που στεγάζει τη Β΄ΔΟΥ, έκτασης περίπου 300 τ.μ. έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά και είναι άγνωστο πότε θα αποκατασταθούν οι ζημιές για να λειτουργήσει ξανά.

Σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό ζημιών που έχει δοθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες Πυροσβεστικής κι Αστυνομίας, ζημιές έχουν υποστεί, ο ΟΑΕΔ, καθώς και δύο κεντρικά σούπερ μάρκετ (Μαρινόπουλος και Βασιλόπουλος).

Οι κουκουλοφόροι προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στην Αγροτική Τράπεζα, στη Eurobank στην Ιάσονος η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς από φωτιά που βάλαν άγνωστοι κουκουλοφόροι, καθώς και στη Eurobank στη Δημητριάδος όπως επίσης ζημιές υπέστη και η Probank.

Στο υποκατάστημα της Eurobank, στην οδό Ιάσονος οι πυροσβέστες έδωσαν πολύωρη μάχη με τις φλόγες. Οκτώ οχήματα και περίπου 20 πυροσβέστες έδωσαν «μάχη» με τις φλόγες, χωρίς όμως να καταφέρουν να περιορίσουν την ολοκληρωτική καταστροφή.

VIDEOS :

Posted February 14, 2012 by NearchusGr in Κοινωνικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: