[1608] Παρηγοριά από Ιταλία…   Leave a comment

Μόντι: “Είτε χρεοκοπήσει είτε όχι, η Ελλάδα θα μείνει στην ευρωζώνη”

NewsIt.gr//11:13

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι δήλωσε, σε συνέντευξη, πεπεισμένος ότι βρισκόμαστε “πολύ κοντά” σε μία συμφωνία για την παροχή νέας οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα.

“Γνωρίζω ότι γίνονται σημαντικές προσπάθειες από όλους όσοι εμπλέκονται. Πιστεύω ότι είμαστε πολύ κοντά σε μία συμφωνία”, δήλωσε ο κ. Μόντι σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

“Πιστεύω ότι μία συμφωνία είναι σημαντική για την Ελλάδα και τη γενικότερη σταθεροποίηση των αγορών. Και κανονικά όταν κάτι είναι πολύ κοντά και είναι απαραίτητο, τότε αυτό συμβαίνει”, πρόσθεσε.

Όσον αφορά την πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας ο Ιταλός πρωθυπουργός σχολίασε: “Πρώτον, είμαι κάθε άλλο παρά σίγουρος ότι θα υπάρξει στάση πληρωμών στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει. Δεύτερον, είτε χρεοκοπήσει είτε όχι, δεν βλέπω την Ελλάδα να φεύγει από την ευρωζώνη”.

Ο κ. Μόντι εκτίμησε εξάλλου ότι οι αγορές δεν έχουν ακόμη βγάλει την ετυμηγορία τους για τις προσπάθειες της Ιταλίας να καταπολεμήσει την κρίση χρέους, παρά την επιτυχημένη επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

“Πρέπει να πω πως τα δημόσια και ιδιωτικά συγχαρητήρια για τις προσπάθειες της Ιταλίας ήταν περισσότερα απ’ όσα περίμενα, κυρίως από την πλευρά του (Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ) Ομπάμα”, δήλωσε ο κ. Μόντι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

Παρόλα αυτά αναγνώρισε ότι “είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε αν τα καλά σχόλια θα έχουν αποτέλεσμα”. “Για τις αγορές θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος”, σημείωσε ο κ. Μόντι.

Ο κ. Ομπάμα από την πλευρά του χαιρέτισε θερμά την Πέμπτη “το σταθερό ξεκίνημα” του κ. Μόντι που ανέλαβε την πρωθυπουργία της Ιταλίας τον Νοέμβριο, ενώ του εξέφρασε τη “μεγάλη εμπιστοσύνη” των ΗΠΑ.(*)

Σημειωση:

(*) …Το  “US Cavalry” έφτασε αρωγό στην Ιταλία αλλά κατά Ελλάδα μεριά ακόμα τίποτα..!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Posted February 11, 2012 by NearchusGr in Διεθνή

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: