[1603], Δηλώσεις Merkel -Sarkozi…   Leave a comment

«Δεν θα επιτρέψουμε ελληνική χρεοκοπία»

Pathfinder 7/2/12 – 00:33

(Κλικ) Austerity agreement and the Greek Default?…

«Δεν αποτελεί επιλογή το να αφήσουμε μια χώρα εννέα εκατομμυρίων ανθρώπων να χρεοκοπήσει», δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί σε κοινή τηλεοπτική του συνέντευξη με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο γαλλικό κανάλι France 2 και το γερμανικό ZDF.

«Θέλουμε μια ορθολογική λύση που σημαίνει ότι χρειαζόμαστε ένα δεύτερο πρόγραμμα, αλλά αυτό θα συμβεί μόνο όταν διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των δημοσιονομικών της χώρας με τη συμφωνία της τρόικας», τόνισε από την πλευρά της η Μέρκελ στην ίδια συνέντευξη.

Αναφορικά με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, η καγκελάριος της Γερμανίας επεσήμανε ότι «χρειαζόμαστε τη συνεργασία των ιδιωτών πιστωτών», διαπιστώνοντας πρόοδο στις διαβουλεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας, ενώ σημείωσε πως και η Αθήνα οφείλει «να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων» προς την τρόικα.

Κοινός τόπος στις δηλώσεις των δύο αξιωματούχων ήταν πως και οι δύο πλευρές οφείλουν να πράξουν αυτό που τους αναλογεί. Όπως, εξάλλου, ανέφερε ο Σαρκοζί, ο ίδιος και η καγκελάριος συνεργάζονται στενά για να αποφευχθεί τυχόν στάση πληρωμών από ελληνικής πλευράς, αλλά «και η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, αλλιώς δεν θα υπάρξει κοινοτική οικονομική ενίσχυση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Posted February 7, 2012 by NearchusGr in Οικονομία

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: