[1577],Το πλοίο “Ρένα” κοπηκε στα δύο, ..   Leave a comment

Το προσαραγμενο πλοίο ανοικτά των ακτών της Νέας Ζηλανδία, κόπηκε στα δύο

Από το  Wire CNN
8 Ιανουαρίου, 2012 – Ενημέρωση 0526 GMT (1326 HKT)

Σε αυτή τη φωτογραφία  που παρέχεται  από τη θαλάσσια Υπηρεσια της Νέας Ζηλανδίας, το MV Ρένα φαίνεται κομενο σε δύο κομμάτια μετά από τις κακές καιρικές συνθήκες που σφυροκόπησαν το σκάφος, στις 8 Ιανουαρίου 2012,,στην  Tauranga, της Νέας Ζηλανδίας.

(CNN) – Το φορτηγό πλοίο ΡΕΝΑ που προσάραξε σε ύφαλο έξω από τις ακτές της Νέας Ζηλανδίας το περασμένο έτος κόπηκε στα δύο, και τα συντρίμμια ενεργοποιούν την δυνατότητα μιας νέας πετρελαιοκηλίδας, σύμφωνα με αξιωματούχους .

Εκατοντάδες τόνοι πετρελαίου έχουν ήδη διαρρεύσει από το πλοίο, με αποτέλεσμα ο υπουργός Περιβάλλοντος της Νέας Ζηλανδίας, Nick Smith, να καλέσει την διαρροή ως την πιο σημαντική θαλάσσια περιβαλλοντική καταστροφή της χώρας.

Τα τμήματα του πλοίου, τα οποία εξέχουν  περίπου 20 έως 30 μέτρα (65 έως 98 πόδια), εκτός του νερού τώρα, παραμένουν στο “Αστρολάβος Reef “.

Το πλοίο, Ρένα, με Λιβεριανή σημαία , προσάραξε στο “Αστρολάβος Reef “, περίπου 12 ναυτικά μίλια από την πόλη της Tauranga, στο Βόρειο Νησί, τον Οκτώβριο. του 2011

“Αν και οι πρόσφατες εκθέσεις σε αυτή τη φάση δείχνουν ότι δεν υπήρξε άλλη σημαντική διαρροή πετρελαίου, με το “Ρένα” στην τρέχουσα εύθραυστη κατάσταση του, η περαιτέρω απελευθέρωση πετρελαίου είναι πιθανή.

Αν και είναι άγνωστο σε αυτό το στάδιο ακριβώς πόσο πετρέλαιο μπορεί να συλλεχθεί, οι ομάδες έχουν κινητοποιηθεί και θα είναι έτοιμες να ανταποκριθούν σε οτιδήποτε μπορεί να επακολουθήσει.

Η υπηρεσία Προστασίας της  Άγριας Φύσης είχε επίσης αυξηθεί για να βοηθήσει την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων τα οποία επηρεάζουν την  άγρια ​​φύση, δήλωσαν αξιωματούχοι του “Ναυτικού της  Νέας Ζηλανδίας.-

Η κακοκαιρία, που προκάλεσε το πλοίο να σπάσει στα δυο , αναμένεται να συνεχιστεί για τις επόμενες τρεις έως τέσσερις ημέρες, δηλωσε το πρακτορείο.

Τουλάχιστον 23  εμπορευματοκιβωτίων από το πλοίο έχουν χαθεί, ως αποτέλεσμα της διάσπασης, ενώ άλλα επτά πιστεύεται ότι είναι μέσα στο νερό, σύμφωνα με αξιωματούχους. Τα συντρίμμια περιβάλλουν το ναυάγιο.

Σχετικό:

Posted January 8, 2012 by NearchusGr in Ναυτιλία

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: