[1567], Τζαμί στον Ελαιώνα Αττικής ;…   Leave a comment

Προσφυγή του μητροπολίτη Πειραιά ενάντια στην ανέγερση τεμένους

Από factorx στις 03/01/2012

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο εξωραϊστικός Φυσιολατρικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Αθήνα», ένας καθηγητής πανεπιστημίου, δύο πλωτάρχες του Πολεμικού Ναυτικού και πέντε κάτοικοι του Βοτανικού, ζητώντας να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση (7.11.2011) για την κατασκευή του ισλαμικού τεμένους στον Ελαιώνα Αττικής.


Με την προσφυγή τους υποστηρίζουν ότι η κυβερνητική απόφαση να κατασκευαστεί με δαπάνες του Δημοσίου, ισλαμικό τέμενος στον Ελαιώνα Αττικής, τη στιγμή μάλιστα που η χώρα δοκιμάζεται οικονομικά, παραβιάζει πλέγμα συνταγματικών διατάξεων.

Υπενθυμίζεται ότι για την στέγαση του πρώτου ισλαμικού τεμένους θα ανασκευαστεί το κεντρικό συνεργείο αυτοκινήτων του Ναυτικού στον Ελαιώνα και η δαπάνη του θα ανέλθει στα 846.000 ευρώ.


Στην προσφυγή του ο Μητροπολίτης Πειραιώς υποστηρίζει μεταξύ άλλων: «Η ίδρυση ενός τεμένους μέσα στο κέντρο της πόλης των Αθηνών όχι μόνο θα πλήξει τη δημόσια τάξη και τα χρηστά ήθη της ελληνικής κοινωνίας αλλά θα αποτελέσει και το εναρκτήριο λάκτισμα μίας σειράς γεγονότων που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσουν στην αποδόμηση της συνοχής του ελληνικού έθνους, ως λαού χριστιανών ορθοδόξων.


Ακόμη αναφέρει ότι η κατασκευή του Τεμένους θα πλήξει τη δημόσια τάξη και τα χρηστά ήθη της χώρας, τη στιγμή μάλιστα που «το Ιερό Κοράνι αναγνωρίζει τη στρατιωτική κατίσχυση ως μέσο επιβολής των αρχών του» και στο όνομα του Ισλάμ έχουν γίνει από το 2001 μέχρι σήμερα 17.000 τρομοκρατικές επιθέσεις. Πλέον αυτών όμως επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός (και ειδικότερα του υπουργείου Παιδείας) με τις δαπάνες ανέγερσης του τεμένους, τις δαπάνες συντήρησής του, τις αποδοχές των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του και τον μισθό του ιμάμη.


«Μάλλον δι’ ανόητους μας έχουν εκλάβει οι ταγοί μας! Αυτές ο καταστάσεις είναι όνειδος για τη χώρα μας και μας γεμίζουν απελπισία τόσο για μας όσο και κυρίως για τα παιδιά μας», αναφέρει χαρακτηριστικά

*  ο Ναυαγός είπε:
03/01/2012 στις 7:08 pm
Πρέπει ως απαράβατος όρος για την κατασκευή τζαμιού με μιναρέ στην Αττική να τεθεί απαρέγκλιτα και η κατεδάφιση των 4 μιναρέδων της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη και να ξαναγίνει ο ιστορικός αυτός ναός ναός Χριστιανικής λατρείας και όχι μουσείο και τόπος έκθεσης και εμπορίου ‘λουτροκαμπινέδων’.
Δεν μπορεί να γίνεται ”μονά ζυγά” δικά τους…..

Posted January 3, 2012 by NearchusGr in Κοινωνικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: