[1565], Το τέλος άλλης μιας Δυναστείας   Leave a comment

Η Δυναστεία ΠΑΣΟΚ επιτελούς πνέει τα λοίσθια

 Κυριακή 1.1.2012,- Καλή Χρονιά

Το μοναδικό καλό που η χούντα των συνταγματαρχών συνέβαλε να προωθηθεί και να καταλήξει ήταν η απαλλαγή της χώρας από την Δυναστεία της Βασιλείας που έγινε γεγονός με το δημοψήφισμα που κήρυξε η κεντροδεξιά Κυβέρνηση του  Κωνσταντίνου Καραμανλή, μετά από την πτώση της χούντας..

Η συσσωρευμένη όμως λαϊκή αντιπάθεια τόσο κατά της χούντας όσο και κατά της Βασιλείας ευνόησε την άνοδο και την κυριαρχία του Παπανδρεικου ΠΑΣΟΚ κατά τα επόμενα χρονιά όπου με συνθήματα και δημαγωγίες εγκαθιδρύθηκε μια άλλη νεα Δυναστεία .

Αυτή η νεοσυσταθείσα Δυναστεία στηρίχθηκε στους πρασινοφρουρους, τις κλαδικές και στην εν γένει κατάκτηση του δημόσιου βίου από κρατικοδίαιτους και καρεκλοκένταυρους σε ποσοστά που άγγιζαν το 80% στο δημόσιο τομέα.

Συνειδητά, συστηματικά, κυνικά, αδίστακτα, έφεραν στην επιφάνεια κάθε σκοτεινή πτυχή, καλλιέργησαν κάθε ταπεινό ένστικτο, νομιμοποίησαν κάθε απάτη, ηρωοποίησαν κάθε παράνομη δραστηριότητα.

Έφτιαξαν μια κοινωνία ΠΑΣΟΚ. Αποχαυνωμένη, βουλιμική, αδιάφορη, απαίδευτη.

Παράλληλα δημιουργήθηκε μια νέα κάστα νεόπλουτων επιχειρηματιών που με λαμογιες και ιδιοτέλειες ρήμαξαν το κρατικό κορβανά ροκανίζοντας τα μέχρι τότε υπάρχοντα αλλά και τις παροχές της ΕΟΚ και επιπρόσθετα δημιουργώντας υπερβολικά διεθνή δάνεια για ”το μεγάλο φαγοπότι” και έτσι κατέστρεψαν κάθε προηγούμενη αποδοτική υγιή ιδιωτική πρωτοβουλία νεκρώνοντας τις βιομηχανικές και λοιπές επιχειρήσεις.

Έτσι η χώρα κατάντησε να βρίσκεται σήμερα σε αναπόφευκτη χρεωκοπία και ο λαός σε εξαθλίωση κάτω από τις αντισυνταγματικές υποδείξεις και υποβολές του ΔΝΤ και των μνημονίων.-

Αυτά τα εγκλήματα με πρόφαση την διάσωση της χώρας και του κύρους της το οποίο οι ιδιοι διαλάλησαν και εξευτέλισαν διεθνώς , οδηγούν σήμερα το ΠΑΣΟΚ ως Δυναστεία και ως κομματικό μόρφωμα να πνέει τα λοίσθια..

Όμως παρ’ όλα αυτά το ΠΑΣΟΚ ως νοοτροπία, και ως στάση ζωής, είναι ακόμα εδώ, «ενωμένο δυνατό».

  • Σε όλο το φάσμα του πολιτικού συστήματος.

  • Σε όλο το εύρος της κοινωνίας.

  • Σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας.

Η ζημιά που έχει γίνει είναι τόσο εκτεταμένη που μοιάζει πια  με μια Λερναία Ύδρα. Σήμερα είναι η οικονομία. Αν καταφέρουμε να κόψουμε αυτό το κεφάλι, αύριο θα είναι κάτι άλλο.

Εν τω μεταξύ και για το νέο χρόνο 2012 ο λαός τραβάει την ανηφόρα χωρίς σημαίες , ήλιους και ταμπούρλα

Ναυαγός blog

Posted January 1, 2012 by NearchusGr in Πολιτικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: