[1563], Εξερράγη το ηφαίστειο “Κλίβελαντ” της Αλάσκας …   Leave a comment

To ηφαίστειο “Κλίβελαντ” της Αλάσκας εκρήγνυται εξαπολύοντας σύννεφο τέφρας 15000 ποδών

30 Δεκεμβρίου  2011 – ALASKA – // Δημοσιεύτηκε Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011
Ένα σύννεφο τέφρας ξέσπασε περίπου 15.000 πόδια στον αέρα από το Ηφαίστειο Κλίβελαντ της Αλάσκας, σύμφωνα με τις δορυφορικές εικόνες και τις εικόνες του Παρατηρητηρίου του ηφαιστείου της. Αλάσκας.-
Το ηφαίστειο, που βρίσκεται στα νησιά Aleutian περίπου 45 μίλια δυτικά της κοινότητας του Nikolski, έχει αναβαθμιστεί και εχει υποβαθμιστεί αρκετές φορές κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών,.
Μετά από αρκετές εβδομάδες της δραστηριότητας του που το ηφαίστειο υποβαθμίστηκε , τωρα αναβαθμίζεται και πάλι σε ένα επίπεδο συναγερμού και είναι επικίνδυνο για την αεροπορία με χρώμα-κωδικό “πορτοκαλί” στις αρχές Σεπτεμβρίου. Δύο μήνες αργότερα, το επίπεδο συναγερμού και πάλι μειώθηκε μετά την φαινομενικη ησυχια του ηφαιστείου .-.
Αυτή η τελευταία δραστηριότητα έρχεται έξι ημέρες μετά την πιο πρόσφατη ενημέρωση στην ιστοσελίδα της AVO.
Το AVO δήλωσε ότι οι δορυφορικές εικόνες από την Πέμπτη επιβεβαίωσαν την παρουσία αποσπασμένου σύννεφου τέφρας, περίπου 50 μίλια μακριά από το ηφαίστειο , να κινείται νοτιοανατολικά.
Η τελευταία σημαντική έκρηξη του Κλίβελαντ που συνέβη τον Φεβρουάριο του 2001 και οδήγησε σε τρεις πίδακες τέφρας που έφτασε μέχρι και 39.000 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και «μια χαλικώδης ροή λάβας και ζεστης χιονοστιβάδας που έφτανε μέχρι τη θάλασσα.”
Οι αεροπόροι στην περιοχή ενθαρρύνονται να είναι προσεκτικοί, αλλά το AVO είπε ότι η έκρηξη μπορεί να είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. “Δορυφορικά δεδομένα δείχνουν ότι αυτή η έκρηξη είναι ένα μεμονωμένο γεγονός ,όμως, πιο απότομες εκρήξεις παράγουν τέφρα που θα μπορούσε να υπερβαίνει σε ύψος τα 20.000 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.
Τέτοιες εκρήξεις και τα συναφή σύννεφα στάχτης τους μπορεί να περνούν απαρατήρητα σε δορυφορικές εικόνες για ώρες. Το ηφαίστειο “Cleveland” στερείται εξοπλισμού παρακολούθησης.

Posted December 31, 2011 by NearchusGr in Περιβάλλον

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: