[1556], Το Ιράν προειδοποιεί τις ΗΠΑ …   Leave a comment

To Ιράν προειδοποιεί τις ΗΠΑ για τα στενά του Ορμούζ

Σχετικό:

Ένα στρατιωτικό προσωπικό συμμετέχει στην Velayat-90 παιχνίδι πολέμου κατά της Θάλασσας του Ομάν κοντά στα στενά του Ορμούζ στον νότιο Ιράν 28 του Δεκέμβρη του 2011. ''Κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ για τις ένοπλες δυνάμεις του Ιράν είναι πολύ εύκολο ... ή ως Ιρανοί λένε ότι θα είναι ευκολότερη από ό, τι πίνουν ένα ποτήρι νερό,''ναυτικού του Ιράν επικεφαλής Habibollah Sayyari είπε αγγλική τηλεόραση Τύπου του Ιράν γλώσσα. REUTERS / Fars News / Hamed Jafarnejad

ΤΕΧΕΡΑΝΗ / Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, 2011 08:41 π.μ. EST

(Reuters) – Ένας ανώτερος διοικητής των Φρουρών της Ιρανικής Επανάστασης δήλωσε την Πέμπτη στην κρατική τηλεόραση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι σε θέση να πουν στην Τεχεράνη “τι πρέπει να κάνει στα Στενά του Ορμούζ,”

Η απειλή κατά της Τεχεράνης για να εμποδίσει τις αποστολές αργού μέσω της ζωτικής σημασίας πέρασμα υπυ Ορμουζ για εφοδιασμού της Μέσης Ανατολής ακολούθησε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ενισχύσουν τις κυρώσεις στο Ιραν για το πυρηνικό του πρόγραμμα, καθώς και τις συνοδευτικές κινήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες για σύσφιξη των μονομερών κυρώσεων.

Στην Αγγλόφωνη τηλεόραση του Ιράν Press ο Χοσεΐν Σαλάμι ανάφερε ότι : «. Οποιαδήποτε απειλή, θα ανταποκριθεί με απειλή … Δεν πρόκειται να παραιτηθούμε από τις στρατηγικές κινήσεις μας, εάν τα ζωτικής σημασίας συμφέροντα του Ιράν υπονομευτούν καθ’ οιανδήποτε τρόπο “

Ξεχωριστά, ο Σαλάμι οπως λέει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA είπε ότι: «. οι Αμερικανοί δεν είναι σε θέση να αποτρέψουν στο Ιράν να κλείσει τα Στενά του Ορμούζ”

Ο πέμπτος στόλος των ΗΠΑ , δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε διαταραχή της κυκλοφορίας στα στενά του Ορμούζ, μια λωρίδα θάλασσας η οποία χωρίζει το Ομάν και το Ιράν.

Σε αντιπαράθεση με τη Δύση για το πυρηνικό του πρόγραμμα, το Ιράν, δήλωσε νωρίτερα ότι θα σταματήσει τη ροή πετρελαίου μέσω των Στενών του Κόλπου, αν συνεχισθουν οι κυρώσεις που επιβάλλονται στις εξαγωγές αργού πετρελαίου του.

Οι αναλυτές λένε ότι το Ιράν θα μπορούσε να προκαλέσει όλεθρο στα Στενά του Ορμούζ το οποίο συνδέει τους μεγαλύτερους παραγωγούς του Κόλπου, το πετρέλαιο της Σαουδικης Αραβιας με τον Κόλπο του Ομάν και την Αραβική Θάλασσα.

Το στενότερο σημείο του,στα στενά του Ορμούζ , είναι 21 μίλια απόστασης.-.

Αλλά ναυτικό του Ιραν δεν εχει καμία αντιστοιχία με την δύναμη πυρός του πέμπτου στόλου των ΗΠΑ , η οποία αποτελείται από 20 και πλέον πλοία που υποστηρίζονται από μαχητικά αεροσκάφη, με 15.000 άτομα και άλλα 1.000 στην ξηρά.

(Εγγράφως από Parisa Hafezi Επιμέλεια: Μαρία Golovnina)

Posted December 29, 2011 by NearchusGr in Διεθνή

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: