[1553],Οι αιτίες παραίτησης των Εισαγγελέων…   Leave a comment

ΕΝΑΕ, CDS, ΕΛΣΤΑΤ “παραίτησαν” τους οικονομικούς εισαγγελείς…


Kρίσιμες υποθέσεις που άγγιζαν υψηλά ιστάμενους κυβερνητικούς αξιωματούχους της κυβέρνησης Παπανδρέου, αλλά και την νυν κυβέρνησης Παπαδήμου χειρίζονταν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, Σπύρος Μουζακίτης και Γρηγόρης Πεπόνης, οι οποίοι εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση.

Όπως για παράδειγμα οι καταγγελίες για συμμετοχή συγγενών του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε εταιρεία που εμπλέκεται με τα CDS τα περίφημα ασφάλιστρα κινδύνου των ελληνικών ομολόγων, την άλλη υπόθεση της πώλησης των ΕΝΑΕ στην οποία επίσης εμπλέκονται συγγενικά στελέχη του Γ.Παπανδρέου, τις καταγγελίες για παραποίηση του ελλείμματος σπό την ΕΛΣΤΑΤ το 2009 προκειμένου να έρθει το ΔΝΤ και η τρόϊκα κλπ.

Τέλος, φήμες στο δικαστικό χώρο έκαναν λόγο για δύο – τρία πολύ μεγάλα ονόματα μεγαλο-οφειλετών τα οποία έπρεπε να φορέσουν χειροπέδες, αλλά λόγω πρόσβασης στο “βαθύ κράτος” του ΠΑΣΟΚ διαφεύγουν την έκδοση εντάλματος σύλληψης.

Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς Σπύρος Μουζακίτης και Γρηγόρης Πεπόνης δείχνουν τον Ευ. Βενιζέλο ως υπεύθυνο για την παραίτησή τους οι οποίοι με το έργο τους είχαν προκαλέσει πολλά και μεγάλα συμφέροντα. Σύμφωνα με την επιστολή παραίτησής τους, επικαλούνται νομοθετική ρύθμιση η οποία θα τους οδηγούσε προς την έξοδο από το δικαστικό σώμα την οποία προωθούσε ο Ε.Βενιζέλος για να κλείσει το θέμα της φορολογικής ενημερότητας των ΕΝΑΕ.

Η ουσία είναι ότι οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς έμαθαν ότι θα τους «σουτάρουν» και αποφάσισαν την ηρωική έξοδο καταγγέλλοντας αφενός την πρωτοβουλία για τη νομοθετική ρύθμιση και αφετέρου ότι δεν τους βοήθησε κανείς και δεν τους παρασχέθηκε η υλικοτεχνική υποδομή που χρειάζονταν.

Η ουσία είναι ότι, ασχέτως με την κατάληξη που είχαν οι υποθέσεις των μεγαλο-οφειλετών, όλος ο κόσμος επικροτούσε τη δουλειά που είχαν κάνει Μουζακίτης και Πεπόνης.

Οπωσδήποτε ο υπουργός Οικονομικών Ε.Βενιζέλος θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις, όπως θα πρέπει να δοθούν στην δημοσιότητα και οι υποθέσεις με τις οποίες ασχολούντο οι δύο εισαγγελείς που εξωθήθηκαν σε παραίτηση.

Συγκεκριμένα ερευνούσαν υποθέσεις όπως το ζήτημα της απόδοσης φορολογικής ενημερότητας στα ΕΝΑΕ για να καταστεί δυνατή η αγορά τους από τον Ισκαντέρ Σάφα το 2010, ενώ χρωστούσαν οι Γερμανοί συνεταίροι του 18 εκατ. ευρώ, οι καταγγελίες του πρώην υφυπουργού οικονομικών Δημήτρη Κουσελά για την ύπαρξη λίστας φοροφυγάδων την οποία δεν αξιοποίησε ο κ. Βενιζέλος (τελικά ο κ. Κουσελάς έκανε πίσω), οι καταγγελίες Σπινέλη για ύπαρξη παραμηχανισμού εντός του υπουργείου που αδρανοποιεί την διαδικασία είσπραξης προστίμων, που επιβλήθηκαν, μέσω του προγράμματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ, αλλά και οι καταγγελίες για τις παράνομες «εκπτώσεις» (4-4-2) που εφαρμόζουν εφοριακοί για τις πληρωμές οφειλών στο Δημόσιο.
——————————
Πηγή: defencenet.gr

Posted December 29, 2011 by NearchusGr in Πολιτικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: