[1540],Απάντηση στη δήλωση του Θ.Πάγκαλου   Leave a comment

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ:«Όσοι ρίχνουν απλά λάσπη στον ανεμιστήρα δεν με αφορούν»

Απάντηση στη δήλωση του Θ.Πάγκαλου

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

Αιχμηρή ήταν η απάντηση του αντιπροέδρου της Βουλής και προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών, Βαγγέλη Αργύρη, στα σχόλια που γίνονται για την υπόθεση του «πόθεν έσχες» των βουλευτών.

Η δήλωση του κ. Αργύρη ξεκινά ως εξής: «Σχόλια του παρασκηνίου, μη αναγκαίες δηλώσεις ‘αυτοεξαίρεσης’, προσπάθεια αποπροσανατολισμού από την ουσία του προβλεπόμενου ελέγχου και ‘φωνές που το μόνο που κάνουν είναι να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα είναι προφανές πως δεν με αφορούν και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τους θεσμούς, οι οποίοι λειτουργούν στην πράξη και όχι στα λόγια».

Είναι προφανές από τα δημοσιοποιηθέντα στοιχεία πως η περαιτέρω διερεύνηση δεν αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών, οι οποίοι εμφανίζουν καταθέσεις μικρότερες των 100.000 ευρώ, αναφέρει ο κ. Αργύρης και σημειώνει ότι «είναι αδιανόητο να γίνεται λόγος για σκιές που αγγίζουν το σύνολο του πολιτικού κόσμου, τη στιγμή που τα στοιχεία όλα είναι δημοσιοποιημένα».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου των βουλευτών διαβεβαιώνει ότι «η έρευνα για τις αξιοσημείωτες μειώσεις στις καταθέσεις συνεχίζεται και είναι δεδομένο πως όταν και εάν προκύψει ταυτοποίηση παραβάσεων, τότε όλα τα ονόματα θα δοθούν στη δημοσιότητα».

Ο κ. Αργύρης σημειώνει ότι το έργο της Επιτροπής Ελέγχου είναι συνεχές και δεν αφορά αποκλειστικά και μόνο την ανακοίνωση των «πόθεν έσχες» και χαρακτηρίζει «επιβεβλημένη την δημοσιοποίηση των στοιχείων», η οποία «έγινε σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες».

«Η Επιτροπή έχει σαν στόχο της την ενίσχυση της διαφάνειας και τον πραγματικό έλεγχο των στοιχείων και για το λόγο αυτό έχω ήδη δηλώσει πως ο έλεγχος, για περιπτώσεις όπου υπάρχουν κάποια στοιχεία που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης, συνεχίζεται.

Προσπαθώ να κάνω το έργο που μου έχει ανατεθεί με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες» καταλήγει ο κ. Αργύρης.

Αναρτήθηκε από EPIRUSGATE

Posted December 23, 2011 by NearchusGr in Πολιτικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: