[1522], Ελλάδα, η ημερομηνία των εκλογών …   Leave a comment

 Ελλάδα η ημερομηνία των εκλογών μπορεί να αλλάξει -ειπε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης

Ο ηγέτης της ”Νέας Δημοκρατία ” Αντώνης Σαμαράς
AFP / Λουίζα Γουλιαμάκη

Αθήνα, Δεκέμβριος 4 (RIA Novosti)

Η ημερομηνία των πρόωρων βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, εχει προσωρινά προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο του 2012, μπορεί να αλλάξει, ηγέτης του συντηρητικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας είπε.
Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, οι εκλογές θα πρέπει να πραγματοποιηθουν το αργότερο έως τον Οκτώβριο του 2013.

“Αν τα γεγονότα εξςλιχθουν πιο αργά ή πιο γρήγορα, οι εκλογές μπορεί να λάβουν χώρα λίγο νωρίτερα ή αργότερα,« δήλωσε ο ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην εφημεριδα Το Βήμα.


Τα μέλη της κέντρου δεξιάς Νέας Δημοκρατίας, μαζί με τους αριστερο-σοσιαλιστες του ΠΑΣΟΚ και το μικρό ακροδεξιό κόμμα Λάος περιλαμβάνονται στη μεταβατική κυβέρνηση συνασπισμού της χώρας, η οποία πήρε όρκο, τον Νοέμβριο.

Η προηγούμενη κυβέρνηση αναγκάστηκε να παραιτηθεί εν μέσω της πολιτικής κρίσης που προκλήθηκε από μια ιδέα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την περαιτέρω εγχώρια περικοπές δαπανών.

Στη συνέντευξη, ο Σαμαράς επανέλαβε την υποστήριξή του για την κυβέρνηση συνασπισμού υπό την ηγεσία του κ. Λουκά Παπαδήμου.
«Θέλω αυτή η κυβέρνηση να επιτύχει στην αποστολή της. Ας κάνει τη δουλειά του ο Παπαδήμος και τότε η Ελλάδα θα προχωρήσει με κυβέρνηση κατοχυρωμένη με πλήρη νομιμότητα επιβεβαιώμενη απο τη λαϊκή ψήφο», δήλωσε ο Σαμαράς.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν Σαμαρά και το κόμμα του να έχει σήμερα την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.


Το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε 110 δισ. ευρώ ($ 150 δισ.) δάνειο διάσωσης για την Ελλάδα το Μάιο του 2010.

Στο τέλος του Οκτωβρίου, ηγέτες της ευρωζώνης κατέληξε σε συμφωνία με ιδιωτικές τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες να διαγράψουν το 50 τοις εκατό του χρέους στην Ελλάδα, η οποία σήμερα ανέρχεται σε πάνω από € 360 000 000 000 ή 160 τοις εκατό του ΑΕΠ της χώρας, σε αντάλλαγμα για ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας, το οποίο Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τα επόμενα χρόνια για να πάρει οικονομική βοήθεια και να αποφευχθεί η χρεοκωπια.

Αναρτήθηκε από Νέαρχος στις 3:52

Posted December 4, 2011 by NearchusGr in Πολιτικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: