[1615],Ρωσία: προσκύνημα από το Άγιο Όρος της Ελλάδας …   Leave a comment

Ρωσία : 800.000 πιστοί προσκυνητές για χριστιανικό κειμήλιο την εβδομάδα

Believers from central Russian regions, as well as from other former Soviet states, have poured into the capital to see the belt.

Οι πιστοί από τις κεντρικές περιφέρειες της Ρωσίας, καθώς και από άλλα πρώην σοβιετικά κράτη, έχουν ριχτεί στην πρωτεύουσα για να δουν τη ζώνη.
RIA Novosti. Vladimir Astapkovich / / 1:25 / / 28/11/2011

ΜΟΣΧΑ, November 28 (RIA Novosti)

Περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι επισκέφθηκαν τον καθεδρικό ναό του Σωτήρος Χριστού της Μόσχας την περασμένη εβδομάδα για να δουν την ζώνη που πιστεύεται ότι ανήκε στην Παναγία.
Το λείψανο, μεταφέρθηκε στη Ρωσία από το Άγιο Όρος της Ελλάδας για πρώτη φορά στην ιστορία, και ειναι στη διάθεση του Καθεδρικού Ναού από τις 19 του Νοέμβρη.

Η πρόσβαση στην ζώνη θα επιτρέπεται μέχρι τις 02 π.μ. της Δευτέρας [22:00 GMT].

“Ο συνολικός αριθμός των προσκυνητών από 19 Νοεμβρη ξεπέρασε τα 800.000 άτομα το βράδυ της Κυριακής.

Τουλάχιστον το 40% από αυτούς είναι κάτοικοι άλλων περιφερειων της Ρωσίας, καθώς και της Ουκρανίας, της Λευκορωσίας και της Μολδαβίας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πάνω από 850 λεωφορεία με προσκυνητές έφθασαν στη Μόσχα , είπε μια πηγή της οργανωτικής επιτροπής.

Οι πιστοί από τις κεντρικές περιφέρειες της Ρωσίας, καθώς και από τα άλλα πρώην σοβιετικά κράτη, έχουν αφιχθεί στην πρωτεύουσα για να δουν τη ζώνη.

.Οι γραμμές των προσκυνητών εκτείνονται για αρκετά χιλιόμετρα και σε μερικές ημέρες οι προσκυνητές έπρεπε να περιμένουν στην ουρά για 24 ώρες κατά μέσο όρο.

Πάνω από 1.500 αστυνομικοί, δύο περιπολικά σκάφη και 25 αυτοκίνητα ασθενοφόρο ήταν στο καθήκον να βοηθήσουν τους πιστούς.

Στους προσκυνητές παρέχεται δωρεάν σίτιση και ζεστό τσάι, κατά την περίοδο της αναμονής.Περίπου 50 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο από τον Νοέμβριο του 19.

Οι πιστοί λένε ότι η Παναγία έπλεξε τη ζώνη από καμηλό μαλλί και τη φορούσε μέχρι το τέλος του Γήινου βίου της, όποτε και η ζώνη περιήλθε στον Απόστολο Θωμά.

Το λείψανο ανήκει στην Μονή Βατοπεδίου του Άγιου Όρους της Ελλάδας.

Η ζώνη μεταφέρθηκε στη Ρωσία στις 20 Οκτωβρίου και έχει ήδη παρουσιαστεί σε πολλές ρωσικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Αγίας Πετρούπολης.

Αναρτήθηκε από Νέαρχος στις 00:30 πμ

Posted November 28, 2011 by NearchusGr in Κοινωνικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: