[1613],Το Ιράν απειλεί την Τουρκία   Leave a comment

Το Ιράν απειλεί να επιτεθεί στην Τουρκία

NewsIt.gr //πρίν 1 ώρα & 45′

Το Ιράν, αν απειληθεί θα επιτεθεί στην αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ στην Τουρκία, προειδοποίησε ο στρατηγός Αμίρ Αλι Χατζιζαντέχ, διοικητής των αεροπορικών δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης.

“Αν απειληθούμε, σχεδιάζουμε κατ’αρχήν να επιτεθούμε στην αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ στην Τουρκία. Στη συνέχεια θα επιλέξουμε άλλους στόχους”, τόνισε ιρανός στρατηγός, σύμφωνα με το πρακτορείο Mehr.

Μέχρι σήμερα οι ιρανοί αξιωματούχοι επαναλάμβαναν πως σε περίπτωση που η χώρα τους δεχτεί επίθεση, οι στρατιωτικές τους δυνάμεις ως αντίποινα θα απαντήσουν με πυραύλους εναντίον του Ισραήλ.

Σε ομιλία του προς τις στρατιωτικές μονάδες στο Χοραμαμπάντ, ο στρατηγός επισήμανε πως η θέση του Ιράν είναι “να απαντήσει στις απειλές με απειλή”.

Οι δυνάμεις των οποίων ηγείται ο στρατηγός Χατζιζαντέχ είναι υπεύθυνες για τα πυραυλικά συστήματα των Φρουρών της Επανάστασης.

Η εγκατάσταση στη νοτιοανατολική Τουρκία ενός συστήματος ειδοποίησης της αντιπυραυλικής ασπίδας του ΝΑΤΟ έχει στόχο την αντιμετώπιση των πυραυλικών επιθέσεων από τη Μέση Ανατολή και ειδικά από το Ιράν.

Την Δευτέρα, ο στρατηγός Χατζιζαντέχ είχε δηλώσει πως η μεγαλύτερη επιθυμία των Φρουρών της Επανάστασης είναι να επιτεθεί το Ισραήλ στο Ιράν, για να μπορέσει η Τεχεράνη να απαντήσει και να “πετάξει το εβραϊκό κράτος στα σκουπίδια της ιστορίας”

Posted November 27, 2011 by NearchusGr in Διεθνή

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: