[1610], Επιστολή Σαμαρά και 6η δόση…   Leave a comment

Ικανοποιημένο το ΔΝΤ από την επιστολή Σαμαρά

ΤΑ ΝΕΑ : Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011 // Τελευταία ενημέρωση: 24/11/2011 21:07
Κριστίν Λαγκάρντ.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. «Καλωσορίζουμε το ότι η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε την υποστήριξή της για τους βασικούς αντικειμενικούς στόχους και τις πολιτικές του προγράμματος», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Ταμείου επισημαίνει: «Καλωσορίζουμε το ότι η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε την υποστήριξή της για τους βασικούς αντικειμενικούς στόχους και τις πολιτικές του προγράμματος το οποίο υποστηρίζεται από το πρόγραμμα ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ σε οικονομική υποστήριξη από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας και του Ταμείου».

Το Ταμείο προσθέτει ότι η Νέα Δημοκρατία «δεσμεύτηκε να διαβεβαιώσει ότι όποιες αλλαγές στις πολιτικές που μπορεί να προτείνει θα είναι συνεπείς με το βασικό πλαίσιο αυτού του προγράμματος».

Η έκθεση του εκπροσώπου του ΔΝΤ στην τρόικα, Πολ Τόμσεν, θα παραδοθεί στο Ταμείο μέχρι την Δευτέρα και τις αμέσως ημέρες αναμένεται να αρχίσει η χρονοβόρα διαδικασία της έγκρισης και εκταμίευσης της έκτης δόσης.

Η επιστολή του προέδρου της ΝΔ, είχε ως αποδέκτες τους προέδρους του Eurogroup, της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αλλά και τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Στην επιστολή επαναλαμβάνονται κατά κύριο λόγο όσα περιλαμβάνονταν στο αντίστοιχο κείμενο του Αντ.Σαμαρά προς τους ομολόγους του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Την ικανοποίηση του για την επιστολή για την αποστολή της επιστολής Σαμαρά εξέφρασε και ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στο υπουργικό Συμβούλιο που έγινε νωρίτερα την Πέμπτη.

«Εκτίμησή μου είναι ότι η επιστολή Σαμαρά έγινε θετικά αποδεκτή. Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Το περιεχόμενο της επιστολής Σαμαρά κρίνεται ικανοποιητικό. Ωστόσο η επίσημη αξιολόγησή της θα γίνει τη Δευτέρα ή την Τρίτη στο Eurogroup», είπε σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις πρώτες αντιδράσεις των Ευρωπαίων, χαρακτήρισε τις διαπραγματεύσεις «παρτίδα σκάκι» και δήλωσε κερδισμένος.

«Η διαπραγμάτευση είναι σαν ένα παιχνίδι πάνω σε σκακιέρα. Κάνεις κινήσεις και περιμένεις την κίνηση του άλλου. Εκεί πρέπει να μείνεις σταθερός και εγώ έμεινα σταθερός», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Posted November 24, 2011 by NearchusGr in Οικονομία

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: