[1601], Εδώ κι’ Εκεί..Πολυτεχνείο !…   1 comment

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις στο Πολυτεχνείο

Λίγο πριν τις 3μμ έκλεισε η πόρτα και αναμένεται η πορεία

Το Βημα.,   12:53 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:  πριν 32′ //Μάρνυ Παπαματθαίου
Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις στο Πολυτεχνείο

 Κορυφώνονται σήμερα Πέμπτη, οι εκδηλώσεις για την 38η επέτειο μνήμης απο την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973. Ωστόσο, άμεση παρενέργεια όπως φαίνεται, της ανησυχίας για την πρόκληση επεισοδίων, εφέτος πρώτη χρονιά κατάργησης του θεσμού του πανεπιστημιακού ασύλου, αποτελεί το γεγονός ότι η προσέλευση πολιτών στο ιστορικό κτίριο της οδού Πατησίων είναι αισθητά μειωμένη σε σχέση με άλλες χρονιές.

Παρά ταύτα από το πρωί Αθηναίοι όλων των ηλικιών, πολιτικοί αλλά και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, περνούν και αφήνουν ένα λουλούδι στο μνημείο του Πολυτεχνείου.

Εως το μεσημέρι της Πέμπτης, η αστυνομία είχε προσωρήσει σε 20 προσαγωγές.

Καταθέσεις στεφάνων

Στις 8.30 το πρωί εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια κατέθεσε στεφάνι ο υπασπιστής του.

Στον χώρο του Πολυτεχνείου προσήλθαν ήδη για να καταθέσουν στεφάνι ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας, συνοδεία του συμπροέδρου του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς Die Linke κ. Κλάους Ερνστ καθώς και αντιπροσωπεία της νεολαίας του Συνασπισμού.

«Ο ελληνικός λαός κρατεί ζωντανή την ιστορία του ιδιαίτερα τώρα που βρίσκεται αντιμέτωπος με μια νέα επίθεση ενάντια στα δικαιώματα και σ´αυτό μας βρίσκει εμάς τους φίλους του Die Linke από τη Γερμανία συμμάχους και συμπαραστάτες», δήλωσε ο κ. Ερνστ. «Να πληρώσουν οι τράπεζες και το τραπεζικό σύστημα και όχι οι πολίτες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας απο την πλευρά του δήλωσε ότι «η εξέγερση της νεολαίας το Νοέμβρη του ’73 καταδεικνύει ότι μάλλον λάθος λαό διάλεξαν για πειραματόζωο τα διεθνή και ευρωπαϊκά κέντρα της οικονομικής ελίτ».

Στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου, κατέθεσε και ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Δ. Λυκούδης.

-Οι πύλες του Πολυτεχνείου αναμένεται να κλείσουν στη μία το μεσημέρι και λίγο αργότερα θα αρχίσει η κεντρική εκδήλωση με την ομιλία του Πρύτανη κ. Σ. Σιμόπουλου, τις ομιλίες των εκπροσώπων του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων και το προσκλητήριο νεκρών. Αμέσως μετά αναμένεται να αρχίσει η καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία.

Τη σημαία του Πολυτεχνείου θα φέρει για μία ακόμη χρονιά στο κτίριο της οδού Πατησίων η φοιτητική παράταξη της ΠΑΣΠ (του ΠαΣοΚ) που κρατάει επί σειρά ετών το ιστορικό κειμήλιο, παρά τις εφετινές αντιπαραθέσεις με θέμα τον αποκλεισμό της από την περιφρούρηση του χώρου, απο παραταξεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς που την κατηγόρησαν ως εκπρόσωπο ενός κόμματος με «μνημονιακή πολιτική».

Κατά τη διάρκεια της πορείας θα κλείνουν σταδιακά οι σταθμοί του μετρό, ξεκινώντας από το Πανεπιστήμιο στις 12.00, το Σύνταγμα στις 13.00 και τον Ευαγγελισμό καθώς και το Μέγαρο στις 15.00

Posted November 17, 2011 by NearchusGr in Κοινωνικά

One response to “[1601], Εδώ κι’ Εκεί..Πολυτεχνείο !…

Subscribe to comments with RSS.

  1. I believe that a simple and unassuming manner of life is greatest for everybody, greatest both for the body and the mind.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: