[1594], ΝΔ , Απάντηση εντός και εκτός…   Leave a comment

 Στηρίζω την «αποστολή Παπαδήμου» και δεν υπογράφω καμία δέσμευση, τόνισε ο Αντ.Σαμαράς

Ο Αντώνης Σαμαράς άσκησε δριμύτατη κριτική στο ΠΑΣΟΚ και προσωπικά στον Γιώργο Παπανδρέου
Ο Αντώνης Σαμαράς άσκησε δριμύτατη κριτική στο ΠΑΣΟΚ και προσωπικά στον Γιώργο Παπανδρέου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα

Δημοσίευση: 14 Νοε. 2011, 13:21 | Τελευταία ενημέρωση: 14 Νοε. 2011, 15:26

Ξεκάθαρη απάντηση στους επικριτές του -και εντός της ΝΔ- για τη στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου, έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην ΚΟ του κόμματος.

Ξεκαθάρισε ότι στηρίζει τον κ. Παπαδήμο για τον ειδικό σκοπό που έχει αναλάβει και τίποτε παραπάνω. «Δεν δεσμευόμαστε για τίποτε άλλο και δεν δίνουμε συγχωροχάρτι σε κανέναν» σημείωσε, ενώ επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει κανένα χαρτί για δεσμεύσεις έναντι της Κομισιόν.

Ο κ. Σαμαράς ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι η ΝΔ πέτυχε όλους τους στόχους που είχε θέσει, αναφορικά με τις εξελίξεις που οδήγησαν στη νέα κυβέρνηση.

«Εμείς την προκαλέσαμε την κυβέρνηση Παπαδήμου και εμείς θα τη στηρίξουμε ως μεταβατική κυβέρνηση και όχι ως συγκυβέρνηση. Φαίνεται ότι δεν είναι συγκυβέρνηση και από την διάρκειά της και από την σύνθεσή της» συνέχισε.

«Η ΝΔ πήρε πρωτοβουλία να δώσει διέξοδο και θέσαμε τέσσερις στόχους: Να αλλάξει ο πρωθυπουργός, να δημιουργηθεί κυβέρνηση εθνικού σκοπού που θα διασφάλιζε την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, να ξεμπλοκάρει η έκτη δόση και να οδηγηθούμε σε εκλογές. Μέσα σε επτά μέρες πετύχαμε όλους μας τους στόχους».

Για τον ίδιο, η ΝΔ δικαιώθηκε και για έναν επιπλέον λόγο: «Η αντιπολίτευση δεν υπάρχει για να κλείνεται στο καβούκι της και να αφήνει τις πρωτοβουλίες σε άλλους, δεν πιστεύουμε στη ΝΔ στην τακτική του ώριμου φρούτου, είμαστε αντιπολίτευση εθνικής ευθύνης. Πήραμε πρωτοβουλίες και ανοίξαμε δρόμους όλα με θρησκευτική ευλάβεια στην συνταγματική τάξη.»

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε σε όλους τους τόνους ότι οι εκλογές είναι η βαλβίδα για να αποφευχθεί κοινωνική έκρηξη.

«Όταν γνωρίζουν όλοι ότι θα γίνουν εκλογές σε τρεις μήνες, αυτό λειτουργεί κατευναστικά. Επιμείναμε σε αυτό που είχαμε πει εκλογές σύντομα στις 19 Φεβρουαρίου. Νωρίτερα δεν προλαβαίναμε να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός και να ανοίξει ο δρόμος για την έκτη δόση».

Παράλληλα, απάντησε και στο ερώτημα τι θα ψηφίσει στο εξής: «Δεν θα ψηφίσουμε νέα μέτρα, άλλωστε κυβέρνηση και τρόικα είπαν ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα. Ο προϋπολογισμός του 2012 ουσιαστικά έχει ψηφιστεί με το μεσοπρόθεσμο και το πολυνομοσχέδιο. Τα επόμενα μέτρα θα τα διαπραγματευθούμε μετά το πρώτο εξάμηνο του 2012 και γι αυτό θέλουμε ισχυρή λαϊκή εντολή.»

«Δεν βάζω υπογραφή»

Ακολούθως απάντησε στους «κακόπιστους», όπως τους χαρακτήρισε, οι οποίοι θα πουν ότι στηρίζει η ΝΔ τα χαράτσια και τους φόρους: «Τους απαντάμε ότι η δική μας υπογραφή δεν υπάρχει κάτω από την δική τους».

Λένε ότι για να ξεμπλοκάρει η έκτη δόση θα πρέπει να υπογράψουμε κοινή δήλωση όλα τα κόμματα, είπε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε:

«Το ξαναλέω τέτοια υπογραφή δεν βάζω. Οι δεσμεύσεις μου υπάρχουν δημοσίως. Συμφωνώ με τους στόχους, την μείωση του ελλείμματος, του χρέους, την αντιμετώπιση της σπατάλης αλλά δεν συμφωνώ σε μία πολιτική χωρίς ανάπτυξη. Θέλουμε να προχωρήσει η δημοσιονομική προσαρμογή με όρους ρεαλιστικούς» επέμεινε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Γιατί η ψήφος εμπιστοσύνης

Τέλος, κάλεσε τους βουλευτές του να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Ζητώ να δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης μεθαύριο για να ξεμπλοκάρουμε την έκτη δόση και να έχουμε εκλογές σε 100 μέρες χωρίς να ληφθούν νέα μέτρα τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο».

Όσοι νομίζουν ότι η απομάκρυνση Παπανδρέου ήταν εύκολη υπόθεση, κάνουν λάθος, είπε ο κ. Σαμαράς και υποστήριξε ότι «ο κ. Παπανδρέου ήθελε να παρατείνεται το αδιέξοδο και να παραμείνει στη θέση του».

Έκλεισε δε ρωτώντας τους βουλευτές του: «Είναι καλύτερα να έχουμε πρωθυπουργό τον κ. Παπαδήμο για τρεις μήνες και μετά να πάμε σε εκλογές ή να έχουμε τον κ. Παπανδρέου για άλλα δύο χρόνια;»

Αντιδράσεις των κομμάτων

«Μνημείο αντιφάσεων» χαρακτήρισε την ομιλία Σαμαρά ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του

ΠΑΣΟΚ, Μ.Καρχιμάκης. «Είναι προφανές ότι ο κ. Σαμαράς βρίσκεται σε σύγχυση. Είναι, επιτέλους, ώρα να κατανοήσει ότι πρέπει να ξεφύγει από τις σκοπιμότητες και τον πολιτικό του μικρόκοσμο γιατί προέχει η σωτηρία και το μέλλον της χώρας. Προς αυτή την κατεύθυνση θα μπορούσε να αντλήσει διδάγματα από τη στάση του Γ. Παπανδρέου» είπε.

Για αστειότητες κάνει λόγο ο

ΣΥΝ, τονίζοντας ότι «η αγωνία της ΝΔ να περισώσει ό,τι μπορεί από τις παλιές της αντιπολιτευτικές της κορόνες είναι τόσο αστεία, όσο και ο ισχυρισμός του προέδρου της ότι η συμμετοχή της στη νέα κυβέρνηση είναι συμβολική».

Το

ΚΚΕ από την πλευρά του λέει ότι ο κ. Σαμαράς «κατέφυγε σε λεκτικές ακροβασίες και επιχειρήματα φαρσοκωμωδίας για να κρύψει το ολοφάνερο, ότι συμμετέχει στη συγκυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ και Καρατζαφέρη, που έχει στόχο να εφαρμόσει τα μνημόνια και να περάσει τα νέα χειρότερα μέτρα.»

Newsroom ΔΟΛ

Posted November 14, 2011 by NearchusGr in Πολιτικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: