[1589],Τουρκία, η συνεχεία στο δράμα απ’ τους Σεισμούς…   Leave a comment

Τουρκία: Στους 32 οι νεκροί από το νέο σεισμό

PathfinderNews.,,10:05, ανανέωση: 11:43

Ο σεισμός που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην ανατολική επαρχία Βαν της ανατολικής Τουρκίας έχει προκαλέσει το θάνατο 32 ανθρώπων, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της υπηρεσίας διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων και καταστροφών (AFAD).

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο η AFAD αναφέρει ότι από την Τετάρτη τα συνεργεία διάσωσης έχουν ανασύρει 30 επιζώντες από τα ερείπια. Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 27 νεκρούς.

Μεταξύ των θυμάτων είναι δύο δημοσιογράφοι του ειδησεογραφικού πρακτορείου Dogan, οι οποίοι είχαν μεταβεί στην πόλη Βαν για να κάνουν ρεπορτάζ μετά τον σεισμό της 23ης Οκτωβρίου, μεγέθους 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 600 ανθρώπων.

Ο σεισμός της Τετάρτης είχε μέγεθος 5,6 βαθμών και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 17 χλμ. νοτιοδυτικά της Βαν. Προκάλεσε την κατάρρευση 25 κτιρίων, τα οποία ήδη είχαν υποστεί ζημιές από τον προηγούμενο σεισμό και τα 23 μεταξύ αυτών είχαν εγκαταλειφθεί από τους ενοίκους τους για λόγους ασφαλείας.

Ωστόσο δύο ξενοδοχεία της πόλης ήταν γεμάτα από δημοσιογράφους και μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων. Ένας Ιάπωνας, μέλος ανθρωπιστικής οργάνωσης, υπέκυψε στα τραύματά του την Πέμπτη, δύο ώρες αφότου οι διασώστες τον είχαν ανασύρει «σοβαρά τραυματισμένο» από τα ερείπια του ενός ξενοδοχείου.

Posted November 12, 2011 by NearchusGr in Περιβάλλον

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: