[1582],Ο Λουκάς Παπαδήμου Πρωθυπουργός…   Leave a comment

«Κλείδωσε» το όνομα του Λουκά Παπαδήμου

NAFTEMPORIKI.GR Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011 15:54
Τελευταία Ενημέρωση : 08/11/2011 16:28

«Κλείδωσε» το όνομα του Λουκά Παπαδήμου για τη θέση του επικεφαλής της νέας κυβέρνησης συνεργασίας. Σύμφωνα με όλες τις νέες ενδείξεις, ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ θα είναι ο νέος πρωθυπουργός και πλέον αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.


Στο Χρηματιστήριο Αθηνών άμεση ήταν η αντίδραση των επενδυτών στο άκουσμα της είδησης για τη συμφωνία στο πρόσωπο του Λ. Παπαδήμου, με το γενικό δείκτη τιμών να ενισχύεται, λίγο πριν τις 16:30, κατά 2,39% στις 779,20 μονάδες.


Nωρίτερα, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε από τους υπουργούς του να έχουν έτοιμες τις παραιτήσεις τους. Τη σκυτάλη θα πάρει στη συνέχεια o Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος θα συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

Στο Συμβούλιο ο Γ. Παπανδρέου θα υποβάλει την παραίτησή του από το πρωθυπουργικό αξίωμα και την παραίτηση της κυβέρνησής του και ακολούθως ο νέος πρωθυπουργός θα κινήσει τις διαδικασίες σχηματισμού της νέας κυβέρνησης και θα ζητήσει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή.


Εν τω μεταξύ, όπως έκανε γνωστό ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συνεδρίαση του σημερινού υπουργικού συμβουλίου, το Eurogroup αναμένει για τη εκταμίευση της έκτης δόσης δεσμευτική επιστολή με τις υπογραφές του Γιώργου Παπανδρέου, του Αντώνη Σαμαρά, του νέου πρωθυπουργού, του νέου υπουργού Οικονομικών και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου, με την οποία θα δεσμεύονται ότι θα υλοποιηθεί η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου. Όπως εξάλλου είπε ο κ. Βενιζέλος, δεν έχει τεθεί κανένα άλλο προαπαιτούμενο ή η λήψη άλλων μέτρων για την έκτη δόση.

Posted November 8, 2011 by NearchusGr in Πολιτικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: