[1580],Πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ για Πρωθυπουργός της Ελλάδας   Leave a comment

Πρώην κεντρικός τραπεζίτης προορίζεται για Πρωθυπουργός της Ελλάδας.-

Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011

Σχετικά βίντεο

Βίντεο

Ο πρώην αναπληρωτής επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκάς Παπαδήμος βλέπει κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στην Αθήνα, σε αυτό το 6 Οκτ. 2005 φωτογραφία αρχείου. Reuters-Γιώργος Karahalis-Files

Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουκάς Παπαδήμος

Με την Ντίνα Κυριακίδου και τον Λευτέρη Παπαδήμα
ΑΘΗΝΑ | Δευτ. 7 Νοεμβρίου του 2011 15:25 EST

(Reuters) – Ο πρώην αναπληρωτής επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, εμφανίστηκε τη Δευτέρα ως πρωτοπόρος για να γίνει Έλληνας πρωθυπουργός, καθως οι ηγέτες των δυο μεγαλων κομμάτων διαπραγματευονται για το ποιος θα αναλαβει ενα «100 ημέρων συνασπισμό” για να περάσει ένα σχέδιο διάσωσης πριν το έθνος ξεμείνει από χρήματα .


Υπό την πίεση της ΕΕ, ενα ασυνήθιστο πνεύμα συμβιβασμού διαρρεύσει στην ελληνική πολιτική σκηνη για το σχηματισμο μιας κυβέρνησης η οποία θα διαρκέσει μόνο μέχρι τις πρόωρες εκλογές του προσεχους Φεβρουάριου.

Μια πηγή απο τους συντηρητικούς της αντιπολίτευσης είπε τίποτα δεν είχε ακόμη συμφωνηθεί με τους σοσιαλιστές σχετικά με το ποιος θα πρέπει να οδηγήσει την κυβέρνηση εθνικής ενότητας, και αρνήθηκε να σχολιάσει τις εικασίες ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Λουκάς Παπαδήμου θα πάρει την θεση.
Ωστόσο, πηγή της αντιπολίτευσης δήλωσε στο Reuters ότι στη Νέα Δημοκρατία δέχτηκαν ότι ο σοσιαλιστης υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος θα μπορούσε να μείνει στο ποστο του σε μια εποχή εθνικής κρίσης.


“Τα οικονομικα υπουργεία, συμπεριλαμβανομένου του υπουργου Βενιζέλου και της ομάδας του, θα πρέπει να μείνει για χάρη της συνέχειας », δήλωσε η πηγή, δίνοντας την πρώτη ένδειξη για το ποιος θα καταλάβει κάποια από τις θέσεις του υπουργικού συμβουλίου.
Η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει για τον προϋπολογισμό του 2012 και ένα σχέδιο ανταλλαγής ομολόγων που περιλαμβάνονται στο πακέτο διάσωσης, σύμφωνα με την οποία η αξία των συμμετοχών των τραπεζών του ελληνικού δημόσιου χρέους θα μειωθεί κατά το ήμισυ.

Αποκατάσταση της τάξης
Όποιος οδηγεί τη μεταβατική κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα έχει ένα μνημειακό έργο στην αποκατάσταση της τάξης σε μια χώρα της οποίας η χαοτική οικονομία και η πολιτική τίναξαν την διεθνή πίστη σε ολόκληρο το έργο του ευρώ.
…..
Παρά το σφραγισμένο χείλη και στις δύο πλευρές, ο Λ/Παπαδήμος παρέμεινε πιθανος πρωτοπόρος . Ένας βοηθός είπε ότι ο Ελληνας οικονομολόγος, ο οποίος άφησε η ΕΚΤ το περασμένο έτος, είχε φτάσει στην Αθήνα τη Δευτέρα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου είναι ακαδημαϊκος στο Χάρβαρντ.

Περισσοτερα στα Αγγλικα

Posted November 7, 2011 by NearchusGr in Πολιτικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: