[1571], Ο τουρκικός Τύπος για το δημοψήφισμα…   Leave a comment

Giorgo,”έφαγες κατσάδα”. Ο τουρκικός Τύπος για το ελληνικό ναυάγιο

04 Νοε 2011 | tvxsteam tvxs.gr

Με εκτενή ρεπορτάζ καλύπτει ο Τύπος στην Τουρκία την πολιτική κρίση στην Ελλάδα και τις αντιδράσεις και τους κλυδωνισμούς που προκάλεσε η πρόθεση Παπανδρέου να καταφύγει σε δημοψήφισμα για την νεα δανειακή σύμβαση με την τρόικα. «Έφαγε την κατσάδα και έκανε πίσω» γράφει χαρακτηριστικά η Μιλιέτ αναφερόμενη στην σύνοδο των Καννών.

Η Hurriyet γράφει για το θέμα στις εσωτερικές σελίδες παραθέτοντας φωτογραφία του κ Παπανδρέου με την κ Μέρκελ με τον τίτλο « Σε στάση προσοχής» και τον πλαγιότιτλο « Η πικρή θέση στην οποία περιήλθε ο γείτονας» . Η εφημερίδα γράφει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργος μετά την προειδοποίηση που δέχθηκε χθες στην Σύνοδο Κορυφής των G-20 ότι «δεν θα δώσουν ούτε φράγκο» αναγκάστηκε να κάνει πίσω. Η εφημερίδα τονίζει ότι σήμερα αναμένεται η διεξαγωγή της ψηφοφορίας για ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Η εφημερίδα σε άλλο δημοσίευμα κάνει λόγο για την στάση που τήρησαν τρείς γυναίκες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και οδήγησαν στο να πάρει πίσω ο κ Παπανδρέου το θέμα του δημοψηφίσματος.

Η Milliyet αναφέρεται στις εξελίξεις στην πρώτη σελίδα με τον τίτλο «Έφαγε την κατσάδα και έκανε πίσω» . Η εφημερίδα δημοσιεύει την ίδια φωτογραφία του κ Παπανδρέου με την κ Μέρκελ σημειώνοντας ότι ο κ Παπανδρέου ήταν πολύ ανήσυχος κατά την συνάντηση αυτή. Η ίδια εφημερίδα στις εσωτερικές σελίδες γράφει για την Σύνοδο Κορυφής των G-20 σημειώνοντας ότι η Σύνοδος πραγματοποιήθηκε υπο την σκιά της «ελληνικής τραγωδίας» .

Η Radikal γράφει για τις εξελίξεις στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο «Πισωγυρίσματα στο θέμα της παραίτησης».

Η Sabah στην πρώτη σελίδα γράφει ότι οι πληροφορίες πως ο κ Παπανδρέου θα παραιτηθεί προκάλεσαν χθες μεγάλο χάος. Ο Παπανδρέου τελικά παραιτήθηκε από το δημοψήφισμα και έκανε πίσω την τελευταία στιγμή από την παραίτηση.

Η Zaman γράφει για το θέμα στην πρώτη σελίδα με τον τίτλο «Μετά την αντίδραση της Ευρώπης η Ελλάδα παραιτήθηκε από το δημοψήφισμα»

Η Yeni Safak γράφει για τις εξελίξεις στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο « Έφαγε την κατσάδα και στην συνέχεια τα άλλαξε» . Η εφημερίδα σημειώνει ότι στην περίπτωση που δεν εξασφαλιστεί ψήφος εμπιστοσύνης , η κυβέρνηση θα διαλυθεί .

Η Yeni Safak στην πρώτη σελίδα αναφέρεται στις χθεσινές εξελίξεις με τον τίτλο «Ιστορική αλλαγή από τον Γιώργο» .

Η Vatan γράφει για το θέμα στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο « Ο Γιώργος έκανε τις αγορές να χορέψουν συρτάκι» .

Η Turkiye στην πρώτη σελίδα γράφει για το θέμα με τον τίτλο «Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα οδήγησε σε πολιτική κρίση» .

Η Taraf σε σχετικό δημοσίευμα της στην πρώτη σελίδα υπογραμμίζει ότι ο Παπανδρέου δεν θα προβεί σε δημοψήφισμα για την βοήθεια.

Η Star στην πρώτη σελίδα αναφέρεται στις εξελίξεις με τον τίτλο « Κλονίζεται η κυβέρνηση Παπανδρέου»

Η Haberturk δημοσιεύει στην πρώτη σελίδα την φωτογραφία του κ Παπανδρέου με την κ Μέρκελ και δίπλα φωτογραφία του Τούρκου π/θ Ερντογάν με την κ Μέρκελ με τον τίτλο « Ο Θεός να μην φέρει κανέναν στην θέση αυτή» επισημαίνοντας ότι ο Ελληνας π/θ στάθηκε σε στάση προσοχή μπροστά στην Μέρκελ ( ενώ ο Ερντογάν φαίνεται άκρως άνετος)

Η Cumhuriyet γράφει για το θέμα στην πρώτη σελίδα με τον τίτλο «Η Αθήνα υπέκυψε»

Η Bugun γράφει για το θέμα στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο « Είχε αποτέλεσμα η απειλή «δεν δίνουμε ούτε σεντ» και ο Γιώργος τα γύρισε» Η ίδια εφημερίδα στις εσωτερικές σελίδες σημειώνει ότι η Ελλάδα έχει χρήματα μέχρι τον Δεκέμβριο. 

Posted November 4, 2011 by NearchusGr in Πολιτικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: