[1565], ‘Αρης : Ο Κρατήρας Newton …   Leave a comment

Εικόνα της ημέρας: O Κρατηρας Newton στον Άρη .

Τρίτη, 1 του Νοεμβρίου, 2011

Αυτή η εικόνα, η οποία συνδυάζει την τροχιακή εικόνα με 3-D μοντελοποίηση, δείχνει ροές που εμφανίζονται την άνοιξη και το καλοκαίρι σε μια πλαγιά μέσα Newton Άρη κρατήρα.

Η αλληλουχία των παρατηρήσεων και η  καταγραφή των εποχιακών μεταβολών σε αυτό το site και μερικών άλλων με παρόμοια ρεύματα μπορεί να είναι απόδειξη  αλμυρού νερού σε υγρή μορφή στον Άρη σήμερα.

Αποδεικτικά στοιχεία για την εν λόγω πιθανή ερμηνεία  παρουσιάζονταιθ  στην έκθεση McEwen et al. στις 5 Αυγούστου του 2011, έκδοση του Science.

Αυτή η εικόνα έχει αναπαραχθεί για να δείξει τη θέα σε μια πλαγιά, όπως θα ήταν  από ένα ελικόπτερο στο εσωτερικό του κρατήρα, με ένα συνθετικό Άρη που μοιάζει με ουρανό.

Η παρατήρηση έγινε από πηγή της 30ης Μαΐου 2011, από το Imaging Science Experiment Ανάλυση (HiRISE) με κάμερα Mars Reconnaissance Orbiter της NASA. Το χρώμα έχει βελτιωθεί. Η εποχή ήταν το καλοκαίρι στην τοποθεσία, 41,6 μοίρες νότιου γεωγραφικού πλάτους, 202,3 μοίρες ανατολικά γεωγραφικό μήκος.

Τα χαρακτηριστικά της ροής είναι στενά (μισό έως πέντε μέτρα  πλάτος) και  σχετικά σκοτεινών σημάνσεων στις απότομες (25 έως 40 μοίρες) κλίσεις σε διάφορα σημεία του Νότιου Ημισφαιρίου.

Επαναλάβετε απεικόνισης από HiRISE δείχνει τα χαρακτηριστικά εμφανίζονται και σταδιακά αυξάνεται κατά τη διάρκεια της ζεστό εποχές και σβήνουν σε ψυχρές εποχές του χρόνου.


Image Credit: NASA / JPL-Caltech / Univ. της Αριζόνα

Αναρτήθηκε από Νέαρχος στις 19:21

Posted November 1, 2011 by NearchusGr in Περιβάλλον

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: