[1552], Αποστολή “NEEMO 15 “…   Leave a comment

Εικόνα της ημέρας, Αποστόλη “NEEMO 15”

26/10/11

Ο διοικητής Shannon Walker (NASA) της αποστολης NEEMO 15 και ο συνάδελφος υδροναύτης David Saint-Jacques ( της Καναδικής Υπηρεσίας Διαστήματος), χρησιμοποιούν ένα μικρό τηλεσκοπικο βραχίονα ως μέσο για την μετάφραση σε μια προσομοιωμένη επιφάνεια του αστεροειδή.

Κάθε τέλος του μικρού βραχίονα μπορεί να είναι στερεωμένο στην επιφάνεια είτε από μαγνήτες ή λουριά και οι αστροναύτες μπορούν να διασχίζουν την επιφάνεια με εναλλασσόμενο κόμβους. Διάφορες τεχνικές μετάφρασης που δοκιμάζεται στη διάρκεια αυτής της 13ήμερης αποστολής NEEMO.

Η αποστολή NEEMO, που σημαίνει “NASA Extreme Environment Mission Operations”, , αποτελεί μέρος του αναλογικού της NASA για αποστολές δοκιμές πεδίου. Δεδομένου ότι η NASA σχεδιάζει να επεκτείνει τις επανδρωμένες διαστημικές πτήσεις και τη ρομποτική εξερεύνηση πέρα ​​από χαμηλή γήινη τροχιά, οι αστροναύτες εκπαιδεύονται για να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις. Οι μελλοντικοι προορισμοι μπορεί να περιλαμβάνουν το Φεγγάρι,αστεροειδείς κοντά στη Γη και τον Άρη και τα φεγγάρια του.

Για να προετοιμαστεί για την πρόκληση της εξερεύνησης αυτών των προορισμών στο διάστημα, η NASA πραγματοποιεί αποστολές εδώ στη Γη, σε απομακρυσμένες περιοχές που έχουν φυσικές ομοιότητες με τον περιβάλλοντα χώρο.

Image Credit: NASA / Mark Widick

Αναρτήθηκε από Νέαρχος στις 14:43

Posted October 26, 2011 by NearchusGr in Περιβάλλον

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: