[1553], Η Τουρκία ζητήσε βοήθεια…   Leave a comment

Η Τουρκία θυμήθηκε να ζητήσει βοήθεια 3 μέρες μετά

NewsIt.gr//12:24

Επιτέλους ο Τ. Ερντογάν αποφάσισε να αφήσει το μεγαλοϊδεατισμό κατά μέρος και να απλώσει το χέρι να ζητήσει βοήθεια, έστω και περισσότερο από τρία 24ωρα μετά τον φονικό σεισμό, έστω και αν πλέον οι ελπίδες ανεύρεσης επιζώντων είναι ελάχιστες.

Τουρκία  — Τουλάχιστον οι επιζήσαντες και οι ξεσπιτωμένοι κάτοικοι στις φτωχές περιοχές του Βαν θα μπορέσουν να ανακουφιστούν κάπως πριν φτάσει η σφοδρή κακοκαιρία που αναμένεται στην περιοχή.

Μετά το “γιοκ” που είπε σε Ισραηλινούς και Αρμένιους που έσπευσαν απ’ την πρώτη στιγμή σε βοήθεια και ενώ είχε σε αναμονή την Ελλάδα και άλλες γειτονικές χώρες για καθαρά πολιτικούς λόγους ο Τ. Ερντογάν και η κυβέρνησή του αποφάσισαν να ζητήσουν βοήθεια και συνδρομή από 30 χώρες.

Το Ισραήλ θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα παρέχουν βοήθεια. “Η Τουρκία μας ζήτησε τροχόσπιτα για τους άστεγους”, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Μέχρι στιγμής οι Τούρκοι είχαν επιτρέψει μονάχα σε Ιρανικές, Αζέρικες και Βουλγαρικές ομάδες διάσωσης να πάνε στην περιοχή, τηρώντας κατά γράμμα την σκληρή πολιτική Ερντογάν εναντίον συγκεκριμένων γειτόνων.

Η τακτική αυτή είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης αλλά και ανθρώπων του πνεύματος, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να μιλήσουν και για “παιδιά ενός κατώτερου Θεού στην Τουρκία” καθώς η περιοχή κατοικείται από κουρδικής κυρίως καταγωγής ανθρώπους.

Χαρακτηριστικά ήταν και τα σχόλια κάποιων τηλεπαρουσιαστών εναντίον των κουρδικής καταγωγής κατοίκων.

Posted October 26, 2011 by NearchusGr in Διεθνή

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: