[1550], Ο Στέφανος Μάνος για το χρέος και το κούρεμα..   Leave a comment

Στ. Μάνος: Να μην επωμισθεί η Βουλή την ευθύνη για τις παραλείψεις της κυβέρνησης

NAFTEMPORIKI.GR Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011 11:58
Τελευταία Ενημέρωση : 25/10/2011 12:06

«Το αίτημα να επωμισθεί η Βουλή με 180 ψήφους την ευθύνη για τις συνέπειες των ενεργειών και παραλείψεων της κυβέρνησης είναι πολιτικά ανήθικο», υποστηρίζει ο Στέφανος Μάνος σχετικά με την πρόταση έγκρισης της αυριανής συμφωνίας με αυξημένη πλειοψηφία από το Κοινοβούλιο.

«Εξ ίσου ανήθικη», συμπληρώνει, «είναι και η σκέψη διεξαγωγής δημοψηφίσματος για τη μετάθεση της ευθύνης στο Ελληνικό λαό».

Ο πρόεδρος της Δράσης σημειώνει ότι «το βαθύ κούρεμα, το σταμπάρισμα της Ελλάδας ως αναξιόχρεης, είναι το αποτέλεσμα των ενεργειών και παραλείψεων της κυβέρνησης», η οποία, όπως αναφέρει, «φέρει την ευθύνη για τις αβάσταχτες συνέπειες του κουρέματος και ατομικά ο πρωθυπουργός και οι δύο υπουργοί Οικονομικών».

Καταλογίζει επίσης στην κυβέρνηση δύο κεντρικά λάθη, την άρνηση να μειώσει δραστικά τις κρατικές δαπάνες και την άρνηση να πουλήσει δημόσια περιουσία, προσθέτοντας πάντως ότι υπάρχουν και δεκάδες άλλα λάθη και παραλείψεις.

«Την ευθύνη, αλλά και την αρμοδιότητα, για τα από δω και πέρα έχει εξ ολοκλήρου η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ Είτε θα στηρίξει, όπως ελπίζω, μια κυβέρνηση ικανή να βγάλει την Ελλάδα από το πηγάδι, είτε θα δηλώσει ότι ούτε αυτό μπορεί να πράξει και θα οδηγηθούμε σε εκλογές», καταλήγει ο κ. Μάνος.

Posted October 25, 2011 by NearchusGr in Οικονομία

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: