[1546], Ο Α. Σαμαράς στο Ε.Λ.Κ., για το χρέος…   Leave a comment

Σαμαράς: Το κούρεμα του χρέους προϋποθέτει ανάπτυξη

Από την Συμμετοχή του Αντώνη Σαμαρά στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Αναδημοσίευση από Σκαϊ 18:45 22/10/2011

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στο Ε.Λ.Κ.

Σχετικό  VIDEO

Μήνυμα προς τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος απέστειλε το Σάββατο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο του ΕΛΚ.

Αναφερόμενος στη Σύνοδο, ο κ. Σαμαράς είπε ότι θα επαναλάβει στους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Kόμματος, ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, εκτός από το όποιο «κούρεμα», προϋποθέτει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και μεγάλα και συνεχή πρωτογενή πλεονάσματα.

«Η πρόσφατη συμφωνία του Ιουλίου δεν έβαλε ‘πάτο στο βαρέλι’. Η αναθεώρησή της, όμως, απαιτεί προσοχή, γιατί εμπεριέχει μεγάλους κινδύνους, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τη σταθερότητα της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας οικονομίας» σημείωσε, αφήνοντας αιχμές για τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον πρόεδρος της ΝΔ απαιτείται άμεσα, η επανεκκίνηση της ελληνικής εικονομίας ώστε να πάρει μπροστά και να αρχίσουν να μειώνονται τα ελλείμματα. «Ώστε να μπούμε σε τροχιά βιώσιμης λύσης των προβλημάτων μας, στο πλαίσιο, πάντα, της Ευρωζώνης» κατέληξε.

«Δυστυχώς, η έκθεση της ΕΕ για την ελληνική οικονομία, ιδίως το σκέλος της βιωσιμότητας του χρέους, είναι καταπέλτης για την κυβέρνηση» εκτιμά από την πλευρά του ο αναπληρωτής Οικονομικών της ΝΔ Χργστος Σαϊκουρας , ο οποίος συνοδεύει στις Βρυξέλλες τον κ. Σαμαρά.

Όπως επισήμανε με δήλωσή του, η έκθεση «αποδεικνύει ότι τα απανωτά “σχέδια σωτηρίας” της χώρας απέτυχαν. «Πάτος στο βαρέλι» του χρέους δεν υφίσταται, αφού η κατάσταση της Οικονομίας επιδεινώνεται και οι “μαύρες τρύπες “ μεγαλώνουν και πολλαπλασιάζονται.

πηγή / Σκάϊ.gr

Posted October 23, 2011 by NearchusGr in Οικονομία

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: