[1526], Το πολιτικό τέλος του Βενιζέλου..;..   Leave a comment

 O κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έπεσε στην παγίδα της οικογένειας Παπανδρέου και του συστήματος ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Βενιζέλος, όπως έχουμε ξαναγράψει, βιάστηκε το Ιούνιο, για δεύτερη φορά στην πολιτική του καριέρα (μετά από εκείνη την εμφάνιση στο Ζάππειο το 2007) και έπεσε στην παγίδα του κ. Παπανδρέου. Εξάλλου, όπως διαβάσαμε την Κυριακή στην εφημερίδα, «ΤΟ ΒΗΜΑ», ο κ. Βενιζέλος ανέλαβε το πόστο του υπουργού των οικονομικών με την προσδοκία της άμεσης προσφυγής στις κάλπες, οπότε προφανώς διέβλεπε προβάδισμα στη διαδοχή.

Όμως ο κ. Παπανδρέου δεν φάνηκε και δεν φαίνεται διατεθειμένος να παραιτηθεί και όσο η υπόθεση τραβάει σε μάκρος και τα οικονομικά μέτρα που λαμβάνονται σκληραίνουν, τόσο και…ο κ. Βενιζέλος θα φορτώνεται εξ ολοκλήρου μια κατάσταση που δεν του ανήκει.

Ήδη χθες έκανε την εμφάνισή της νέα ηγετική τρόικα στο ΠΑΣΟΚ, βάζοντας τις βάσεις για την μετά Παπανδρέου εποχή, η οποία προφανώς δεν θα αργήσει να έρθει. Μετά από αυτό ο κ. Βενιζέλος θα πεταχτεί στην πολιτική γωνία φορτωμένος τα λάθη των Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου, αποτελώντας ταυτόχρονα το κόκκινο πανί και τον αποδιοπομπαίο πολιτικό «τράγο» για την οικονομική κρίση. Όλοι οι υπόλοιποι μέσα στο ΠΑΣΟΚ, παρουσιάζονται ως διαφωνούντες, ως αναμάρτητοι, ως η δήθεν ελπίδα του τόπου και παριστάνουν ότι σύρονται από τις πρωτοβουλίες Βενιζέλου σε αντιλαϊκές αποφάσεις.

Μια και μοναδική ευκαιρία απομένει στον Συνταγματολόγο κ. Βενιζέλο, για να βγει νικητής από το αδιέξοδο και το έχουμε ξαναπεί. Η αναζήτηση ευρύτερης συναίνεσης και ευρύτερης νομιμοποίησης για το πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί μεθαύριο. Δηλαδή η αξίωση να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο από 180 βουλευτές.

Αυτή είναι η μόνη κίνηση ματ, τόσο προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και προς τους φερέλπιδες ηγέτες, ακόμα και προς την αντιπολίτευση.
Φυσικά η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές, αλλά με ευθύνη όμως άλλων και όχι δική του, ενώ ο ίδιος θα είναι απόλυτα συνεπής με τις παλαιότερες δημοκρατικές και συνταγματικές του διακηρύξεις για το θέμα των 180 βουλευτών.

Αν όμως ο κ. Παπανδρέου, δεν εγκρίνει την πρότασή του για ευρύτερη νομιμοποίηση, τότε είναι μια καλή ευκαιρία για να παραιτηθεί.


Πηγή//:http://apneagr.blogspot.com/2011/10/blog-post_18.html#ixzz1b7NHayJT

Posted October 18, 2011 by NearchusGr in Πολιτικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: