[1511]. Πανταχού παρών..ο Soros…   Leave a comment

Διαψεύδει ο Soros ότι χρηματοδοτεί το κίνημα “Occupy Wall Street”

Pathfinder News.,//  πρίν 1 ώρα & 25′

Ηνωμένες Πολιτείες  —  Η φημολογία ήταν τόσο έντονη που ο George Soros αναγκάστηκε επισήμως να διαψεύσει τις πάμπολλες αναφορές σε blog και ραδιοφωνικούς σταθμούς ότι χρηματοδοτεί το κίνημα «Καταλάβετε την Wall Street».

Όλα ξεκίνησαν τον ραδιοφωνικό παραγωγό Rush Limbaugh, ο οποίος στη διάρκεια της εκπομπής του δήλωσε ότι «Τα χρήματα του Soros βρίσκονται πίσω από το κίνημα «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ»». Γεγονός είναι ότι ο ίδιος ο Soros, την προηγούμενη εβδομάδα είχε εκφράσει συμπάθεια προς το κίνημα. «Μπορώ να τους καταλάβω» είχε δηλώσει ο κ. Soros. Παρόμοιες δηλώσεις όμως, έκαναν πολλοί, όπως ο Bill Clinton ακόμη και ο επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke.

«Ο κ. Soros δεν χρηματοδοτεί τους διαδηλωτές άμεσα ή έμμεσα» δήλωσε ο Michael Vachon, ο εκπρόσωπος του μεγαλοεπενδυτή και συμπλήρωσε: «Οι όποιες δηλώσεις περί του αντιθέτου είναι προσπάθεια όσων αντιτίθεται στο κίνημα να αμαυρώσουν την αυθεντικότητά του».

Υπάρχει όμως, ένα ενδιαφέρον παρασκήνιο. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, ο κ. Soros έχει χορηγήσει τα τελευταία χρόνια με τουλάχιστον 3,5 εκατ. δολ. την οργάνωση Tides Center, η οποία με τη σειρά της είναι από τους βασικούς χρηματοδότες της AdBusters, μία αντικαπιταλιστική οργάνωση από τον Καναδά, της οποίας η έντονη εκστρατεία πυροδότησε και το κίνημα «Καταλάβετε την Wall Street».

Το Reuters επικαλείται έγγραφα των αμερικανικών φορολογικών υπηρεσιών, βάσει των οποίων η οργάνωση Open Society του George Soros, χρηματοδότησε την Tides Center. Από τά ίδια έγγραφα προκύπτει ότι χρηματοδότες της Tides Center είναι το Ford Foundation και το Gates Foundation. Ερωτηθείς για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ. Vachon δήλωσε πως η χρηματοδότηση της Tides Center «αφορά άλλους σκοπούς» και όχι την AdBusters.

Η AdBusters έλαβε το όνομά της από το ομώνυμο περιοδικό που κάνει θραύση στον Καναδά και θεωρείται ένας από τους φάρους της αντικουλτούρας. Ήταν αυτό που πρώτο κάλεσε τους Αμερικανούς πολίτες να καταλάβουν στις 17 Σεπτεμβρίου τη Γουόλ Στριτ.

Το Reuters επισημαίνει παράλληλα, ότι ο κ. Soros τάχθηκε κατά της στήριξης των τραπεζών το 2008 και της αγοράς των τοξικών τοποθετήσεων από την αμερικανική κυβέρνηση. Το 2009, ο κ. Soros έγραψε ένα άρθρο όπου υποστήριζε ότι η αγορά αυτών των τοξικών προϊόντων από τους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς: «παρέχει τεχνητή υποστήριξη ζωής για τις τράπεζες και περιλαμβάνει σημαντικό κόστος για τους φορολογούμενους πολίτες».

Posted October 14, 2011 by NearchusGr in Διεθνή

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: