[1507], Ισχυρή έκρηξη στην Γλυφάδα   Leave a comment

Ισχυρή έκρηξη σε κατάστημα στην Γλυφάδα

Έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σημειώθηκε λίγο μετά τις 4.00 τα ξημερώματα έξω από κατάστημα ενδυμάτων, επί της οδού Ανδρ. Μεταξά 24, στη Γλυφάδα.

Ισχυρή έκρηξη σε κατάστημα στην Γλυφάδα

Η έκρηξη προκάλεσε σοβαρότατες ζημιές σε καταστήματα και διαμερίσματα πολυκατοικιών, μέχρι και τον τρίτο όροφο και σε ακτίνα περίπου 100 μέτρων. Από την έκρηξη το κατάστημα ισοπεδώθηκε, ενώ από το ωστικό κύμα προκλήθηκαν ζημιές και σε 20 ακόμη παρακείμενα καταστήματα.

Στην είσοδο του καταστήματος που τοποθετήθηκε η βόμβα άνοιξε κρατήρας βάθους 30 εκατοστών στο πεζοδρόμιο και μόνο λόγω της προχωρημένης ώρας και της απουσίας περαστικών δεν υπήρξαν θύματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των πυροτεχνουργών της Ασφάλειας, που ερευνούν το χώρο για τη συλλογή στοιχείων, ενδέχεται στο μηχανισμό να χρησιμοποιήθηκαν ακόμα και 10 κιλά εκρηκτικής ύλης.

Τα κίνητρα της βομβιστικής επίθεσης παραμένουν αδιευκρίνιστα , αλλά εξετάζεται κυρίως η εκδοχή να υπάρχει κύκλωμα εκβιαστών.

Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη απο τις αστυνομικές δυνάμεις, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα και να απομακρυνθούν τα θραύσματα.

Posted October 12, 2011 by NearchusGr in Κοινωνικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: