[1494], Η εγκληματικότητα στη Βουλη   Leave a comment

Βουλή: Κόντρα Χρ. Παπουτσή – Α. Γεωργιάδη για την εγκληματικότητα

 

 

NAFTEMPORIKI.GR Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011 13:32

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, και του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Αδωνη Γεωργιάδη, με αφορμή ερώτηση του τελευταίου για την εγκληματικότητα.

Αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε πως «ζούμε σε μία χώρα που πλέον φοβόμαστε να μείνουμε στα σπίτια μας».

«Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που εκμεταλλεύονται συνθήκες πρωτόγνωρες για τη χώρα μας», απάντησε ο υπουργός και διερωτήθηκε: «Δεν βλέπει ο ΛΑΟΣ τις επιτυχίες της Αστυνομίας σε επίπεδο βαριάς εγκληματικότητας; Αναγιγνώσκει ο ΛΑΟΣ τι γίνεται σε άλλες χώρες και ειδικά εκεί απ΄ όπου πέρασε το ΔΝΤ; Αντιλαμβάνεται τι σημαίνει η κατάσταση της χώρας;».

Ο κ. Παπουτσής τόνισε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ένα σοβαρότατο πρόβλημα ασφάλειας των πολιτών, ενώ έκανε λόγο για πολιτικά παιχνίδια γύρω από το ζήτημα.

«Ορισμένες δυνάμεις που θέλουν να εμφανιστούν ως εθνικά υπεύθυνες στο επίπεδο της οικονομίας, αλλά θέλουν να κρατήσουν και ένα αντιπολιτευτικό ρόλο, επιλέγουν την ασφάλεια για να δημαγωγήσουν», παρατήρησε ο κ. Παπουτσής, κατηγορώντας και τη Νέα Δημοκρατία για την έξαρση της εγκληματικότητας επί των δικών της κυβερνήσεων.

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος δήλωσε: «Πρόκειται για απάντηση θρασυτάτου ανθρώπου το να ρωτήσετε εμάς αν ζούμε στην ίδια χώρα. Επί υπουργίας σας, όλοι οι δείκτες εγκληματικότητας έχουν αυξηθεί από 50% έως 200%. Και έχετε το θράσος να μας κάνετε πολιτικά μαθήματα για το αν επενδύουμε στο φόβο; Είναι πολιτικά υποκινούμενοι οι ληστές με τα καλάσνικοφ που μπαίνουν στα σπίτια; Δεν έχετε καταλάβει ότι δεν χρειάζεται πλέον στην Ελλάδα να επενδύσει κανείς στο φόβο, γιατί η Ελλάδα είναι μια χώρα που φοβάται; Κι αντί να μας διώξετε το φόβο κ. υπουργέ, μας ρωτάτε αν βλέπουμε το γενικό πρόβλημα της χώρας που δικαιολογεί την μικρή εγκληματικότητα. Μήπως νομίζετε ότι είστε καθηγητής κοινωνιολογίας;».

Κληθείς από τον κ. Παπουτσή να τοποθετηθεί απέναντι στο φαινόμενο της αυτοάμυνας, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως «τα οργανωμένα κράτη εξασφαλίζουν στους πολίτες το αίσθημα ασφάλειας. Όταν όμως έχουμε ένα κράτος Χρήστου Παπουτσή, υπάρχει ο κίνδυνος, όταν εγώ θα φοβάμαι στο σπίτι μου, να έχω την καραμπίνα δίπλα στο κρεβάτι».

«Εκείνο που μπορεί να εγγυηθεί η κυβέρνηση είναι η ασφάλεια και η συνοχή της κοινωνίας, και ότι δεν θα επιτρέψουμε απολύτως κανέναν, ούτε εσάς, ούτε το κόμμα σας, ούτε τις άλλες ομάδες της άκρας δεξιάς που επιχειρούν να οργανώσουν τους πολίτες και να πάρουν το νόμο στα χέρια τους», ανταπάντησε ο κ. Παπουτσής.

«Αλλο τόσο, δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθούν τέτοιοι θύλακες στα Σώματα Ασφαλείας», πρόσθεσε.

«Κάντε τη δουλειά σας τότε!», παρενέβη ο βουλευτής του ΛΑΟΣ.

«Η ΕΛΑΣ, κάνει προσπάθεια με εξαντλητική δουλειά απ΄ το πρωί ως το βράδυ, με κινδύνους, ελλείψεις και προβλήματα», τόνισε ο κ. Παπουτσής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Posted October 7, 2011 by NearchusGr in Πολιτικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: