[1492], ΕΕ:Λάθος η θέση της ΕΕΑ για Παναθηναϊκό   Leave a comment

“Πράσινο” από την Ε.Ε. σε ξένο επενδυτή στον Παναθηναϊκό

06 Οκτ. 2011 12:29 // Μπάμπης Τσιμπίδας /Prasina Nea

Από το γραφείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα ξεκαθάρισαν στο http://www.prasinanea.gr ότι η κοινοτική νομοθεσία υπερισχύει της ελληνικής και επομένως, κάθε μη Ευρωπαίος πολίτης δικαιούται να πάρει μετοχές μιας ΠΑΕ.

Η θέση που εξέφρασε το μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, Παναγιώτης Περάκης ότι ο νόμος απαγορεύει την απόκτηση μετοχών μιας ΠΑΕ από επενδυτή που δεν έχει την ευρωπαϊκή ιθαγένεια, δημιουργεί πρόβλημα στον Παναθηναϊκό. Δεν είναι μόνο ο Πρίγκιπας Σουλτάν Αλ Σαούντ που επηρεάζεται, αλλά μπλοκάρεται και οποιοσδήποτε άλλος εκδηλώσει ενδιαφέρον από τη Μέση Ανατολή, τη Ρωσία ή τις ΗΠΑ.

Μόνο που επί της ουσίας, η θέση της ΕΕΑ είναι παράνομη… Το http://www.prasinanea.gr επικοινώνησε με το γραφείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα και ζήτησε διευκρίνιση για τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στην ελληνική και την κοινοτική νομοθεσία. Διότι σε άλλες χώρες της Ε.Ε., Άραβες, Ρώσοι και Αμερικάνοι έχουν στην κατοχή τους ποδοσφαιρικές ομάδες και δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα με το νόμο.

“Η κοινοτική νομοθεσία υπερισχύει της ελληνικής” ήταν η ξεκάθαρη τοποθέτηση του γραφείου, που δεν αφήνει περιθώριο παρερμηνείας. Εφόσον λοιπόν ο Πρίγκιπας Σουλτάν ή άλλος επενδυτής ολοκληρώσει την απόκτηση των μετοχών του Παναθηναϊκού και η ΕΕΑ δεν εγκρίνει τη μεταβίβαση, τότε ουσιαστικά η απόφαση της θα αντίκειται στο νομικό πλαίσιο που εφαρμόζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση…

Όσο για το πως μπορεί να αντιδράσει ο μελλοντικός μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, από το γραφείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ,υπέδειξαν δύο δρόμους. Είτε το αρμόδιο Υπουργείο να εναρμονίσει την ελληνική τοποθεσία με τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή ή ο άμεσα θιγόμενος από τη διαφορά του ισχύοντος καθεστώτος να προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, όπου είναι βέβαιη η δικαίωση του.

Posted October 7, 2011 by NearchusGr in Αθλητικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: