[1328], Ενάγουσα η Αφροδίτη της Μήλου…   Leave a comment

Ξεκίνησε η δίκη για το «Focus»

Newsbeast.gr., Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011,  14:46

Ξεκίνησε η δίκη για το «Focus» 

Σχετικά Άρθρα

Στο εδώλιο το επίμαχο εξώφυλλο του περιοδικού με την Αφροδίτη της Μήλου

Ξεκίνησε σήμερα (στην εισαγγελία Αθηνών) η δίκη για το πολυσυζητημένο εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού «Focus», που χαρακτήριζε τους Έλληνες «απατεώνες» και απεικόνιζε την Αφροδίτη της Μήλου να κάνει απρεπή χειρονομία.

Η δίκη είχε οριστεί για τις 29 Ιουνίου αλλά είχε δοθεί αναβολή επειδή δεν είχαν γίνει σωστές επιδόσεις σε έξι από τους συνολικά 13 κατηγορούμενους.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι είναι η συκοφαντική δυσφήμηση, η προσβολή των συμβόλων του ελληνικού κράτους και η εξύβριση.

Ο διευθυντής σύνταξης του περιοδικού κατηγορείται για προσβολή της ελληνικής σημαίας καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το κατηγορητήριο «δημοσίευσε στο εξώφυλλο του περιοδικού φωτογραφία που απεικόνιζε το αρχαιοελληνικό άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου να φέρει παραμορφωμένη, ήτοι ρυπαρή και σκισμένη, τη σημαία του ελληνικού κράτους».

———————————-

Ο εκδότης του «Focus», Χέλμουτ Μάρκβορντ δήλωσε στο «Tagesspiegel» ότι δεν έχει λάβει καμία κλήτευση. Για το εξώφυλλο είπε ότι ήταν μια πρωτότυπη ιδέα, μία σάτιρα, ένα εύρημα του ελληνικού πολιτισμού, ότι έχει ήσυχη τη συνείδηση του, και ότι έκανε απλώς το δημοσιογραφικό του καθήκον. Είπε επίσης ότι του αρέσει πολύ η Ελλάδα και δεν ανησυχεί μήπως μπει στη φυλακή…

Posted August 19, 2011 by NearchusGr in Κοινωνικά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: