Επικίνδυνη ολισθηρότητα..εκτός ορίων   4 comments

Προπαγάνδα για την “αυτόνομη Κρήτη”, σε συναυλία στην Ιεράπετρα!


 

Έγινε κι αυτό! Οι σχεδιαστές της “αυτονόμησης” (του αιματοκυλίσματος, για την ακρίβεια) της Κρήτης το 2012 φρόντισαν ώστε να περάσουν τα “κηρύγματά” τους ακόμα και μέσα από μουσικές εκδηλώσεις! Ο τρόπος για να το πετύχουν είναι, προφανώς, πανεύκολος γι’ αυτούς: σκάνε μερικά ψωροευρώ σε οποιονδήποτε έχει για θεό του το χρήμα και δε γνωρίζει ούτε πατρίδα ούτε ιστορία ούτε γονιούς ούτε τίποτα, κι έτοιμη η δουλειά!


Μανώλης Ανδρουλιδάκης

Έτσι, ακούσαμε χθες το βράδυ στην Ιεράπετρα, στη διάρκεια της συναυλίας της Μελίνας Ασλανίδου, τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη να παίζει κιθάρα και να τραγουδάει, και συγχρόνως να κάνει προπαγάνδα για την “αυτόνομη Κρήτη” και να προβαίνει σ’ έναν ιταμό διαχωρισμό ανάμεσα στο “εδώ” (την Κρήτη) και το “εκεί” (την υπόλοιπη Ελλάδα)!


Εάν έτσι έχουν τα πράγματα, αγαπητέ κατά τα άλλα Μανόλη, τότε θα πρέπει να πάψεις να λες και να παίζεις τραγούδια που προέρχονται από “εκεί” (και μη μου πεις, σε παρακαλώ πολύ, ότι η μουσική είναι μία κι ενώνει τους ανθρώπους, διότι δεν είναι πράμα να επικαλούμαστε κατά περίπτωση τα “ενωτικά” και τα “αποσχιστικά”, ανάλογα κάθε φορά με τα φτηνά συμφέροντά μας).

Επίσης, θα πρέπει να πάψεις να χρησιμοποιείς τη γλώσσα που χρησιμοποιείται “εκεί”, κι ένα σωρό άλλα παρόμοια (το ίδιο θα πρέπει να κάνουν, βέβαια, και όλοι εκείνοι οι Κρητικοί που υποστηρίζουν την “αυτονόμηση”, κι ας έρθουν ύστερα να μας πουν τι ωραία που είναι να υπάρχεις δίχως τις προαιώνιες ρίζες και το παρελθόν σου!).
Από το ακροατήριο δεν ακούστηκε η παραμικρή αντίδραση (αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι όλος ο κόσμος εκεί ήταν σύμφωνος με τις απαράδεκτες παρόλες του Μανόλη Ανδρουλιδάκη). Περιμένω τώρα με πολύ ενδιαφέρον να δω ποια θα είναι η αντίδραση του Δήμου Ιεράπετρας. Θα καταδικάσει τα λόγια του Ανδρουλιδάκη, ή θ’ αφήσει να έρθει για να “ξαναπαίξει” εδώ μετά από οχτώ βδομάδες;
feature=channel]

Και η επιλογή του “Φιλεντέμ”, που είπε πρώτο ο Ανδρουλιδάκης, ασφαλώς δεν ήταν τυχαία. Η “παντρεμένη” του τραγουδιού, εν προκειμένω, είναι η Κρήτη, η οποία έχει “πάρει άντρα” την Ελλάδα κι άντρα δεν έχει. Κι ο νιος που “την αγαπά”, παρακαλεί το Θεό να τη φωτίσει ώστε ν’ απαρνηθεί τον άντρα της (την Ελλάδα) και να πάει μαζί της!

Το μόνο που δεν μας είπε ο λαλίστατος μουσικάντης, είναι η εθνικότητα του “ερωτοχτυπημένου νιου”, δηλαδή το κράτος που θέλει να χάψει την Κρήτη!…
Κι αμέσως μετά, ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης τραγούδησε τη “Μπαλάντα του κυρ Μέντιου”, στην οποία ως “κακός αφέντης”, προφανώς, εννοείται η Ελλάδα, και πάει λέγοντας. – Διότι, πρέπει να τονιστεί, όλοι οι υπέρμαχοι της “αυτόνομης Κρήτης” δεν έχουν άλλο “επιχείρημα”, παρεκτός το ότι η Κρήτη αδικείται από την υπόλοιπη Ελλάδα και ζημιώνεται οικονομικά, οπότε πρέπει να αυτονομηθεί για να λύσει το πρόβλημά της!

Μελίνα Ασλανίδου

Η Μελίνα Ασλανίδου φάνηκε να έχει μια δυσκολία στο να παίξει αυτό το άθλιο προπαγανδιστικό παιχνίδι. Στα λόγια που είπε πριν τραγουδήσει ο Ανδρουλιδάκης, κόμπιαζε, με αποτέλεσμα να μην “της βγουν” αβίαστα οι λέξεις “της αυτόνομης Κρήτης”. Και, το κυριότερο, αντέδρασε όταν ο Ανδρουλιδάκης είπε “θα παρεμβάλουμε ένα τραγούδι από εκεί [το “εκεί” είναι γι’ αυτόν η Ελλάδα!…]“, λέγοντας: “Όχι, θα καταλήξουμε εκεί!”
Συμπέρασμα: Ας συνεχίσουμε να κοιμόμαστε και ν’ αδιαφορούμε, νοιαζόμενοι μόνο για τις “άμεσες ανάγκες” και την καλοπέρασή μας, και
θα καλοπεράσουμε για τα καλά όλοι μας, είτε βρισκόμαστε στην Κρήτη, είτε στο Γκρεκιστάν!

Ετικέτες: Ελλάδα, εθνικα θεματα, ελλαδα
Δημοσιεύθηκε Αυγούστου 4, 2010 στις 7:37 μμ στην κατηγορία Έργα (των αρχαίων Κυβερνητών), Ερεβοκτόνο ρόδι. Μπορείτε να παρακολουθείτε τις όποιες απαντήσεις σε αυτήν την καταχώρηση μέσω RSS 2.0. Αφήστε μια απάντηση, ή trackback από την δική σας ιστοσελίδα

Φθάνοντας στα όρια του ” εγκεφαλικού” δεν έχω να προσθέσω τίποτα σ’ αυτό  εδώ το  blog

Posted August 31, 2010 by NearchusGr in Εθνικά

4 responses to “Επικίνδυνη ολισθηρότητα..εκτός ορίων

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ευχαριστώ πολύ για την αναδημοσίευση.
  Μια και χρησιμοποιήσατε αυτούσιο τον δικό μου τίτλο, πάντως, θα έπρεπε να διατηρούσατε τα εισαγωγικά όπως τα είχα εγώ στις λέξεις “αυτόνομη Κρήτη”, και να μην τα βάζατε στο “προπαγάνδα”.
  Και η εικόνα του τραγουδιστή που βάλατε, νομίζω πως είναι του Βασίλη Λέκκα και όχι του Μανόλη Ανδρουλιδάκη.

  • Αιάσανθος ‘Ιων : Ευχαριστώ πολύ για τις ορθές παρατηρήσεις.
   Η αναδημοσίευση έγινε από ποστ άλλου χρήστη εξ’ου και τα ‘εισαγωγικά’-
   Για τη φώτο παρασύρθηκα από λεζάντα στις εικόνες της Gppgle.
   Οι διορθώσεις έγιναν.

 2. Εγώ σε ευχαριστώ, και για την απάντησή σου.
  Αν θέλεις, σε παρακαλώ, πες μου πού αλλού έχει αναδημοσιευτεί, ώστε να το δω και εγώ.
  Να είσαι καλά.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: